Nordea: Frykten for resesjon er overdrevet

Sjeføkonom lar seg ikke skremme.

Nordea Markets er ute med årets første utgave av konjunkturrapporten Economic Outlook.Sjeføkonom Kjetil Olsen stiller spørsmålet om ruskeværet vi så i aksjemarkedene mot slutten av 2018 var et forvarsel om en periode med kraftig nedgang i verdensøkonomien.Han kommer til at frykten for en global resesjon virker overdrevet.- Nedgangen i de ledende økonomiske indikatorene kommer fra høye nivåer. I USA er veksten fortsatt sterk. Selv om rentene er kommet opp, er de fortsatt lave. Som følge av uroen i markedet er forventningene til videre renteoppgang kommet ned. Det virker i seg selv stimulerende, skriver han.- Festen trolig overI Europa tror Olsen «flere midlertidige forhold er i virke».- De gule vestene har påvirket stemningen i Frankrike. I Kina har avmatningen i veksten ført til at myndighetene igjen stimulere med både penge- og finanspolitiske tiltak. Handelskrigen skaper usikkerhet, men skulle USA og Kina bli enige om en handelsavtale, kan stemningen fort snu, fortsetter sjeføkonomen.Konklusjonen er likevel at festen i aksjemarkedene trolig er over.- Men frykten for at verdensøkonomien skal ramle sammen virker overdrevet. De som venter på det store krakket, må derfor vente en god stund til, skriver Olsen.Fire finanstopper tror det kommer til å gå fint