Nordea med to favoritter i seismikksektoren

De samme favorittene stiger i dag betraktelig.

I dagens morgenrapport fra Nordea trekkes TGS-Nopec og Spectrum frem som de foretrukne valgene innen seismikksektoren. TGS får et kursmål på 250 kroner, mens aksjen i dag omsettes for 226,60 kroner (+5,40 prosent). Årsaker til kjøpsanbefalingen er mulige kurstriggere fra lisensrunder i Mexicogulfen, Brasil og Nordsjøen i følge TDN Direkt. I tillegg vil en oppgang i oljeprisen drive aksjekursen. Gode nyheter fra SpectrumTidligere i dag slapp Spectrum foreløpige tall for 4. kvartal. Ledelsen forventer nå en bruttoomsetning på 71 millioner dollar og en nettoomsetning på 53 millioner dollar.Til sammenligning endte brutto- og nettoomsetningen på henholdsvis 56 og 46 millioner dollar i 4. kvartal 2017.Forventede nettoinntekter er fordelt mellom «late sales» på 49 millioner dollar (opp fra 36 millioner dollar i 4. kvartal 2017) og tidlig salg på 4 millioner dollar (ned fra 10 millioner dollar i 4. kvartal 2017).Nyheten sender Spectrum-aksjen opp 9,12 prosent til 38,30 kroner.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også