- Norsk sokkel har fortsatt et stort potensial

Equnior har påvist gass og kondensat i letebrønnen Ragnfrid Nord. - Dette er en type funn vi er avhengige av, fastslår letedirektør.

- Vi er glade for å kunne begynne det nye året med å kunngjøre et nytt funn. Leting etter ressurser nær eksisterende infrastruktur er en sentral del av Equinors strategi for å videreutvikle norsk sokkel, og dette er en type funn vi er avhengig av i årene som kommer, sier Equinors letedirektør for norsk og britisk kontinentalsokkel, Nick Ashton.Sammen med partnerne ExxonMobil, Petoro og Total har Equnior påvist et gass- og kondensatfunn i letebrønnen Ragnfrid Nord i Norskehavet.Utvinnbare ressurser er estimert til mellom 6 og 25 millioner fat oljeekvivalenter.- Sammen med de tidligere funnene Lavrans og Erlend Øst, vil Ragnfrid Nord gi et tydeligere bilde av det videre potensialet i denne delen av Norskehavet, sier Ashton.Ragnfrid Nord ligger om lag 20 kilometer sør for Kristin-plattformen og partnerskapet skal nå vurdere en utbygging av funnet mot Kristin-feltet, samt en videreutvikling av Kristin Sør-prosjektet.- Ragnfrid Nord-funnet kan øke funnsannsynligheten for andre prospekter og åpne opp for nye boringer i dette sentrale området i Norskehavet. Dette vil vi se på framover når vi analyserer resultatene videre, sier Equinor-direktøren. - Norsk sokkel har fortsatt et stort potensial, fastslår han. Leteboringen som startet 3. oktober i fjor ble utført av Seadrills halvt nedsenkbare borerigg "West Phoenix".Nå skal riggen videre til britisk sokkel for å bore Big Foot-prospektet der Equinor er operatør.