Norwegian brøt viktig teknisk støtte

Betyr dette at Norwegian vil falle til 104 kroner, men at det også kan bli enda verre å være aksjonær i flyselskapet?

Vi har flere ganger pekt på det tekniske signalet som ble gitt vinteren 2017, da halslinjen i den doble toppformasjonen på 245-nivået ble brutt. Det varslet at aksjen kunne falle til 104 kroner.Aksjen falt, men stoppet på 165 kroner før den smalt opp igjen til 310 kroner den 26. april i fjor.Siden det har aksjen stort sett satt lavere bunner og samtidig er det blitt satt lavere topper i RSI-chartet.Ille kan bli verre?Nå er også den tekniske støtten på 165-nivået brutt og det åpner for videre fall. Kanskje ned mot 104 kroner, som er det potensialet som fremdeles ligger der fra den doble toppformasjonen.Men det ser verre ut enn det også. Hvis det er en stor, stygg og litt kompleks hode-skulder formasjon som nå spøker i chartet, kan det bety en ny halvering.Teknisk sett er potensialet ned fra en slik formasjon, når halslinjen brytes, forskjellen mellom toppen og halslinjen. I dette tilfellet ned til rundt 70 kroner.Kan det snu opp igjen?Foreløpig holder vi oss til potensialet ned til 104 kroner, og at det nå kan komme en korreksjon opp igjen til den sterke tekniske motstanden på 165-nivået. Det skjer veldig ofte etter et slikt brudd.Med brudd på den lange, positive undertonen i RSI-chartet, og den fallende tendensen i toppen, tilsier det også at kan bli mulig å hoppe av på litt høyere nivå enn dagens.For at faren for videre fall til 104, og kanskje enda lavere nivåer, skal forsvinne, må aksjen ikke bre snu opp igjen, men også bryte 165-nivået på stigende omsetning.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også