Hovedindeksen på Oslo endte på 839,36 torsdag, etter en nedgang på 0,38 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis ble omsatt for 4.057 millioner kroner.
Wall Street åpnet ned jobless claims kom inn på sitt laveste siden 1969 dagens PMI-tall rentedommen PMI-tall for eurosonen Mer om PMI-tallene her. Stig Myrseth-favoritt TGS meldingen fra IAG om at de ikke har planer om et oppkjøpNorwegian-kursen reagerte med å stupe 21,5 prosent (38,30 kroner) til 140 kroner på dagens høyeste volum.Kursfallet reduserte børsverdien med 1,72 milliarder kroner, i det som er selskapets verste dag på børsen noensinne.Les også: Så mye taper Kjos på Norwegian-sjokket Pareto-analytiker Kenneth Sivertsen er ikke skremt sier Sjo i en kommentar til Hegnar.no Styrets foreløpige reaksjonLes også: Hva kan dette bety for Norwegian? sparket torsdag i gang resultatsesongen Alle dagens tallfremleggere herNærmest Norwegian i toppen av taperlisten finner vi Next Biometrics, som torsdag la frem foreløpige tall for 4. kvartal.Selskapet brenner cash og varsler emisjon, noe som bidro til å sende aksjen ned med hele 19,9 prosent til 14,90 kroner. kjempenedskrivning av flåten pålegg fra Finanstilsynet Kepler Cheuvreux har tatt opp dekning
, men har snudd opp etter at antallet .I tillegg var  på den oppmuntrende siden.Til sist falt de ledende indikatorene i USA 0,1 prosent i desember - som ventet.Markedet depper altså ikke veldig over uttalelser fra handelsminister Wilbur Ross om at USA fortsatt er milevis fra en handelsavtale med Kina.Opp etter rentedomToneangivende Europa-børser trakk for det meste oppover, anført av teknologiaksjer.Britiske FTSE 100 falt riktignok 0,3 prosent, mens tyske DAX og franske CAC 40 steg hhv. 0,5 og 0,7 prosent etter at Den europeiske sentralbanken (ECB) som ventet holdt styringsrentene uendret.ECB-sjef Mario Draghi opplyste på pressekonferansen i kjølvannet av at risikoen i eurosonens vekst har skiftet til nedsiden.Draghi viste til vedvarende geopolitisk usikkerhet, trusler om proteksjonisme, sårbare fremvoksende markeder og generell volatilitet i finansmarkedene.ECB tok ingen beslutning på såkalte TLTRO-er, det målrettede programmet for langsiktig finansiering av bankene. Ifølge DNB Markets er det mer sannsynlig med nyheter om dette i mars.Tidligere i dag kom  inn på den svake siden.Den tyske tjenestesektoren var et lyspunkt, mens særlig tallene fra Frankrike var skuffende - faktisk de svakeste på over fire år.Oljeprisen litt nedOljeprisene beveger seg blandet torsdag ettermiddag.Brent-oljen faller 0,2 prosent til 60,98 dollar fatet, og er dermed ned fra rundt 61,60 dollar ved stengetid i Oslo i går.WTI-oljen er opp 0,2 prosent til 52,73 dollar fatet.Tall fra American Petroleum Institute (API) viste i går en overraskende høy lagerbygging i råolje, og markedet avventer ved stengetid dagens lagertall fra USAs energimyndigheter.Markedet preges også av mulige USA-sanksjoner mot oljeeksport fra Venezuela.Sterk Myrseth-favorittPå Oslo Børs endte Equinor uendret på 188,35 kroner.Ellers i olje endte Aker BP opp 0,5 prosent til 276,40 kroner, mens DNO steg 0,3 prosent til 16,10 kroner.Utslagene var stort sett beskjedne blant de mest omsatte aksjene.Subsea 7 utmerket seg negativt ved å falle 1,7 prosent til 94,48 kroner, mens Mowi falt 1,4 prosent til 188,40 kroner.På den positive siden finner vi seismikkollega og  på pluss 1,7 prosent til 244 kroner.Vi tar også med at Nel la på seg 4,6 prosent til 5,68 kroner.Norwegian krakketMen dagens snakkis på børsen var utvilsomt Norwegian, som krakket etter .I tillegg skal Norwegian-aksjene selges.Pareto er ikke skremt, og tror ikke en ny kjøper må på banen for å redde aksjekursen og selskapet.- Nei, jeg tror selskapet har muligheter som er mer verdiskapende for aksjonærene enn det budet IAG kom med. Primært er det flåten og verdien der, skriver han i en sms til Hegnar.no.Jarle Sjo, som forvalter aksjefondet DNB Norge - femte største aksjonær i Norwegian, forventer nå et utspill fra styret.- Det er sikkert mye taktikk fra IAGs side, det er jo spesielt å annonsere et fremtidig aksjesalg, torsdag ettermiddag.- Vi må ha tillit til at styret vil gjøre det som er best for alle aksjonærene. Norwegian har finansielle utfordringer, og vi forventer at styret snart vil adressere hvordan de skal løse disse, fortsetter han. er at planene og strategien for selskapet står fast.Sterkt fra GjensidigeGjensidige , og ble belønnet med en oppgang på 0,7 prosent til 143 kroner.Nordea-analytiker Thomas Svendsen karakteriserer overfor TDN Direkt resultatet fra skadevirksomheten som sterkt, etter at det kom inn 31 prosent over konsensus og 37 prosent over hans egne anslag.Det sterke resultatet henger sammen med høye avviklingsgevinster..Blant øvrige tungvektere steg Telenor én prosent til 169 kroner, mens DNB falt 0,3 prosent til 151,80 kroner.Next krakket ogsåSolstad Offshore ble straffet med et kursfall på 12,5 prosent til 1,64 kroner etter en .Nedskrivningen kommer etter et om en test av verdiene ved utgangen av 3. kvartal, utløst av en kontroll av enkelte regnskapsmessige forhold.Tapet vil som en følge stige fra 1,79 til 2,64 milliarder kroner for de første ni månedene av fjoråret. Vi tar også med BRAbank, som falt 12,2 prosent til 18 kroner på Merkur Market.Opp på anbefalingI toppen av vinnerlisten finner vi Team Tankers på pluss 7,8 prosent til 6,95 kroner.Lifecare steg aller mest, nærmere bestemt med 18,0 prosent til 46 øre på Merkur Market, mens Incus Investor endte opp 12,5 prosent til 81 øre.Avocet Mining steg 9,1 prosent til 93 øre.Vi tar også med at Kitron avanserte 0,7 prosent til 8,27 kroner etter at  av aksjen med en kjøpsanbefaling.