Ny kjempekontrakt til Rowan

Lundin sikrer seg "Rowan Viking" til boring av inntil 11 brønner.

Rowan har sikret seg nok en kontrakt for en av sine Nordsjø-baserte oppjekkbare borerigger.Ifølge en melding torsdag har selskapet blitt tildelt en kontrakt for et syv-brønns boreprogram med Lundin i Norge for den 2010-bygde riggen "Rowan Viking". Varigheten er på minimum 265 dager.Kontrakten har ventet oppstart mellom andre og tredje kvartal 2020, og inkluderer fire én-brønns opsjoner.Riggen er for øyeblikket på kontrakt med det ungarske selskapet MOL Norge der den nettopp har fullført sin første brønn. Før neste brønn som har oppstart i april, skal riggen gjennomgå klassing. Bassoe Offshore anslår dagraten til 180.000 dollar, noe som i tilfelle er høyt over det andre oppjekkbare borerigger oppnår i dagens marked. Populære riggerAlle selskapets fem Nordsjø-baserte oppjekkbare borerigger er på kontrakter. Tidligere i januar sikret "Rowan Norway" seg en betydelig kontrakt med ConocoPhillips på norsk sokkel etter å ha jobbet i Middelhavet for Turkish Petroleum.Dagraten her anslås av Bassoe Offshore til 160.000 dollar. I oktober i fjor tildelte Equinor Rowan en 5-måneders kontrakt pluss opsjoner for den oppjekkbare boreriggen "Rowan Stavanger" med oppstart i tredje kvartal 2019.Arbeidet innebærer boring av to brønner på Gudrun-feltet, og det medfølger ytterligere 5 én-brønns opsjoner. Riggen jobber for tiden på Yme-feltet for Repsol der den bidrar med innkvartering og plattformstøtte. Equinor og Rowan har i tillegg inngått en rammeavtale som legger til rette for fremtidige kontrakter.Kontrakten med "Rowan Stavanger" er basert på et slikt rammeavtaleformat. Equinor har dermed sikret seg eksklusiv bruk av riggen frem til 2025 dersom riggen holdes i kontinuerlig operasjon.De to siste Nordsjø-riggene "Rowan Gorilla VII" og "Rowan Gorilla V" har arbeid på britisk sokkel til henholdsvis november og september 2019.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også