Ny kontrakt og flere forlengelser til Borr Drilling

Tor Olav Trøims riggbaby er også i fremskredne samtaler om ytterligere to kontrakter.

I sin ferske flåtestatusrapport kan Borr Drilling melde om både en ny kontrakt og flere kontraktsforlengelser."Odin" har fått en ny kontrakt med en ikke-navngitt kunde i Mexico som strekker seg fra mars 2019 til november 2019."Frigg" skal jobbe for Total i Nigeria fra januar 2019 til oktober 2019 etter utøvelsen av en opsjon.Videre er det også utøvd en opsjon for 1982-bygde "C20051" med Total i Nederland. Varigheten er fra januar 2019 til februar 2019.Den halvt nedsenkbare boreriggen "MSS1" som selskapet skal ha opplevd interesse fra potensielle kjøpere for, har fått forlenget kontrakten sin med TAQUA i den britiske delen av Nordsjøen fra mars 2019 til april 2019. Dersom alle opsjoner utøves har denne riggen arbeid til fjerde kvartal 2020. Riggselskapet er også i fremskredne samtaler med arbeid for "Prospector 5" og "C20051" om kontrakter i Nordsjøen. Disse varer fra henholdsvis første kvartal 2019 til første kvartal 2020, og andre kvartal 2019 til fjerde kvartal 2019. PositivtPareto Securities mener ifølge TDN Direkt at det er positivt at Borr har blitt tildelt en kontrakt i Mexico, da dette ventes å være et strategisk viktig marked.Borr har heller ikke hatt kontrakter der fra før.Det trekkes også frem som positivt at Borr får kontrakter både til aktive enheter og enheter som har ligget i opplag, slik tilfellet var for "Odin". Interessante muligheterPå et styremøte i oktober i fjor ble det besluttet å starte aktiveringen av fire nybygde oppjekkbare rigger. Beslutningen ble tatt på bakgrunn av at selskapet nylig hadde sikret arbeid for tre av sine nybygg, samt den Nordsjø-baserte jack up-riggen "Ran".Alle disse riggene har ventet oppstart av kontraktene sine i første halvdel av 2019.Riggselskapet har foreløpig ikke sikret arbeid til riggnybyggene som skal aktiveres, men styret opplyste da at det så flere interessante muligheter for arbeid til det som ble omtalt som attraktive rater.Blant annet har Qatargas ute anbud for ni moderne rigger, og det er ventet at Borr vil kunne sikre seg noen av disse. BørsfallTil tross for å ha sikret en rekke nye rigger på billigsalg, og kontrakter til flere av disse, har selskapet falt som en stein på Oslo Børs i takt med en fallende oljepris.Siste handelsdag før nyttår sluttet aksjen på 21,40 kroner etter en nedtur for året på vel 38 prosent.Det priser selskapet til 11,2 milliarder kroner. Les også: Solgte seg ut før nedturen - har spart nær 400 mill.