Ny stygg smell for FAANG

Tech-aksjene ramler i førhandelen på børsene i New York. Flere tech-kjemper har falt nesten 40 prosent fra toppen.

Facebook, Apple, Amazon, Alphabet, Netflix og Microsoft ramler i førhandelen på børsene i New York torsdag. Og det smeller kraftig, for FAAANM-aksjene.Tilsammen har børsverdien for disse tech-selskapene falt med 11.866 milliarder kroner siden toppen tidligere i sommer og høst. Det tilsvarer 42,8 prosent mer enn verdien på det norske oljefondet og 4,6 ganger verdien av alle aksjene på Oslo Børs.Apple ned 38 prosentVerst går det utover Apple, som er ned nesten 10 prosent i førhandelen torsdag, til 143,25 dollar. Da har aksjen også falt 38,6 prosent fra toppen på 233,47 dollar den 3. oktober i fjor.Bare siden børsen stengte onsdag er over 71 milliarder dollar blitt radert bort fra børsverdien. Siden toppen er 437 milliarder dollar forduftet, tilsvarende nesten 3.830 milliarder kroner. Det har også gjort at selskapet er blitt forbigått av både Amazon og Microsoft i børverdi, samtidig som Alphabet begynner å nærme seg.Fallet i Apple har imidlertid også dratt med seg de andre tech-kjempene. Fallet for de andre er mindre i førhandelen torsdag, men tilsammen har over 131 milliarder dollar i børsverdi forduftet siden onsdag kveld for FAAANM-selskapene. Det tilsvarer 1.150 milliarder kroner og 45 prosent av verdien av alle aksjene på Oslo Børs.Facebook ned 39 prosentBasert på kursen i førhandelen torsdag har Facebook falt mest av de såkalte tech-kjempene og er ned 39,1 prosent fra toppen i juli. Her har 2.180 milliarder kroner forduftet siden toppen.Netflix har falt 38,4 prosent siden toppen og her er 641 milliarder kroner i aksjonærverdier forsvunnet.Amazon har falt 26,6 prosent siden toppen, mens Alphabet har falt 20,7 prosent. Her har tilsammen nesten 4.050 milliarder kroner blitt borte.Microsoft er den som har klart seg best så langt. Her er fallet fra toppen på 14,8 prosent, mens børsverdien er blitt barbert med 1.168 milliarder kroner.Se også: Apple med resultatvarsel - hvor ille er det?