Nyhet sender børstaper rett opp på rød børs

Nyhet sender aksje til topps etter et skuffende fjorår.

Midt på dagen står hovedindeksen i 848,22 poeng, ned 0,79 prosent. Hittil er det omsatt aksjer og egenkapitalbevis for om lag 1,2 milliarder kroner.Nedturen skjer på svakere oljepris, da Brent-oljen er ned 2,24 prosent til 61,26 dollar per fat. Den amerikanske lettoljen er også ned 2,22 prosent til 52,94 dollar per fat.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 62,94 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.Oljeprisen er dermed svekket siden Oslo Børs stengte mandag, og TDN Direkt trekker frem at markedet i går fikk nok en bekreftelse på at veksten i den globale økonomien ventes svakere.IMF publiserte mandag sin World Economic Outlook-rapport, der de blant annet senket vekstanslaget for globalvekst med 0,2 prosentpoeng til 3,5 prosent i 2019 og med 0,1 prosentpoeng for 2020 til 3,6 prosent.Som følge av vekstkuttet senket IMF også prognosen for oljeprisen til rett under 60 dollar per fat i 2019 og 2020, fra tidligere anslag på henholdsvis 69 og 66 dollar.Nedtur for børsvinnerBorgestad-aksjen er i skrivende stund ned ti prosent til 18,9 kroner, etter en solid opptur siste måned. På en måned er aksjen opp 41,71 prosent.Fra februar til 28. desember i fjor falt selskapet med 75 prosent, men etter årsskiftet har aksjen klatret enormt og er opp 51,22 prosent.Vinneren av taperlisten midt på dagen tirsdag er Storm Real Estate, ned 10,2 prosent til 0,44 kroner.På Oslo Børs topper Havila Shipping vinnerlisten, opp 5,4 prosent til 5,27 kroner. Lavo.tv endte dagen opp 9,88 prosent til 0,178 kroner, da aksjen er suspendert fra videre handel i påvente av forhandlingene i selskapet.Protector Forsikring klatrer 5,31 prosent til 48,6 kroner, etter selskapet i morges meldte et vekstanslag for 2019 på 14 prosent, godt hjulpet av betydelige prisøkninger. På en måned er aksjen opp 6,76 prosent, men ned hele 47,93 prosent på ett år.Rykker ut med anbefalingI forbindelse med den kommende resultatsesongen i Norge har DNB Markets funnet seg en aksje det kan være et godt tidspunkt å investere i.Meglerhuset rykker ut med en kjøpsanbefaling på Borregaard-aksjen, med et kursmål på 85 kroner per aksje.- Med reduserte underskudd fra USA, en utflating i råvarekostnadene inn i 2019, flere vekstprosjekter på vei inn i tallene, en gunstig valutakursutvikling og kursen i øyeblikket på NOK 75 pr aksje mener vi verdsettelsen ser attraktiv ut.Borregaard-aksjen er i skrivende stund opp 1,87 prosent til 76,4 kroner, og løftes med det opp i grønt terreng for 2019.Faller videreREC endte mandag ned hele 16,90 prosent. Tirsdag fortsetter aksjen ned ytterligere 4,24 prosent til 0,565 kroner.Sparebank 1 Markets nedgraderte i går sin anbefaling på REC fra nøytral til salg, og satt kursmålet på 0,40 kroner.- I helgen videreførte Kina toll på silisium ett år til, og i våre estimater er REC tom for penger innen 12 måneder. I tillegg har REC en skattesak som jeg føler er 50/50 om de vinner eller taper. Taper de den er de i beste fall tom for penger, i verste fall konkurs. I det beste scenarioet er aksjen verdt ca en krone, men det virker som best case uansett er en emisjon, sa analytiker i Sparebank 1 Markets, Jonas Meyer, til TDN Direkt.Kutter kursmålMorgan Stanley kutter kursmålet på Norwegian fra 175 til 150 kroner, melder TDN Direkt.IAG uttalte mandag at de ikke vil delta i en budkrig om Norwegian Air Shuttle. Selskapet skal imidlertid fortsatt være interessert i Norwegian, etter kjøpet av 4,6 prosent av flyselskapet i fjor.Norwegian-aksjen endte mandag opp 3,52 prosent, men faller nå tilbake 2,28 prosent til 173,65 kroner.