Økonomer verden over følger med på dagens nyheter

Richard Drew

To minutter etter at handelen tok til på New York-børsen har Nasdaq-indeksen lagt på seg 0,37 prosent og står i 6.931,16 poeng, mens Dow Jones står i 23.914,20 poeng etter en oppgang på beskjedne 0,02 prosent.Denne ukens viktigste begivenhet er dagens avstemning i det britiske parlamentet om utmeldingsavtalen fra EU. Den skal etter planen gjennomføres rundt klokken 20.00 i kveld, etter at fem dager med debatt er avsluttet.«Avstemningen var først planlagt i desember, men den gang valgte statsminister May å utsette prosessen til nyåret. Grunnen var at det lå an til at hun ville lide et klart nederlag i avstemningen. Hun ønsket derfor å gå en ekstrarunde med EU for å pynte på avtalen når det gjaldt den såkalte «backstop»-løsningen, som sikrer en fri grense mot Irland, i et håp om å kunne få avtalen vedtatt», forklarer seniorøkonom Knut A. Magnussen i DNB Markets i morgenrapporten.Erik Johannes Bruce og Nick Pausgaard Fisker i Nordea Markets mener alt annet enn et nei ved kveldens britiske avstemming om Theresa Mays avtale vil være svært overraskende.