Økt tro på handelsavtale

Kjetil Olsen and Nick Pausgaard Fisker i Nordea Markets om viktige hendelser.

Media rapporterte i går ifølge Kjetil Olsen and Nick Pausgaard Fisker i Nordea Markets om amerikanske planer om å redusere tollen på kinesiske varer, i et forsøk på å få et gjennombrudd i handelssamtalene mellom USA og Kina.«Ifølge kildene er det finansminister Mnuchin som i flere strategimøter skal ha foreslått dette. Skulle det bli en slags «løsning» i handelskonflikten, vil det fjerne mye usikkerhet og virke klart positivt på både økonomiene og markedssentiment. Så får vi se om haukene i Trump-administrasjonen synes det er en god ide», skriver de to i morgenrapporten.Amerikanske aksjer steg bra , og S&P 500 endte dagen opp 0,8 prosent. Oppgangen fortsatte i Asia, med Hang Seng, CSI 300 og Topix alle opp over én prosent.Oljeprisen nøt også godt av et bedret risikosentiment, vi er igjen nær 62 dollar per fat, opp en drøy dollar fra i går. Kronen styrker seg og vi noterer EURNOK på 9,72, ned fra 9,76 på formiddagen i går.«En stille dag med hensyn til nøkkeltall i dag. Fra Sverige får vi boligpriser og fra UK kommer detaljhandelstall, begge tallene for desember. I tillegg er det taler fra FOMC-medlemmene John Williams og Patrick Harker, som helt sikkert vil fortsette å understreke at Fed har tatt en pause», avslutter økonomene i Nordea Markets.