Oljeprisen rykker til

Oljeprisen stiger onsdag kveld etter at oljelagrene faller mer enn ventet.

Onsdag kveld stiger oljeprisen etter at det amerikanske energidepartementets statistikkfløy (EIA) viser at de amerikanske råoljelagrene falt med 2,7 millioner fat i forrige uke, til 437,1 millioner fat. Ifølge Direkt Makro var det ventet at lagrene skulle falle med 1,3 millioner fat.Et fat nordsjøolje omsettes for 61,37 dollar, opp 1,25 prosent.Lettoljen stiger mindre markant, 0,36 prosent, til 52,30 dollar.Bensinlagrene økte med 7,5 millioner fat og at destillatlagrene økte med tre millioner fat. Her var det ventet at bensinlagrene skulle øke med 2,8 millioner fat og at destillatlagrene skulle øke med 1,6 millioner fat.Samtidig meldte EIA at den samlede amerikanske oljpeproduksjonen i forrige uke var på hele 11,9 millioner fat om dagen, og hele 3 millioner fat om dagen ble eksportert.Den rekordsterke amerikanske produksjonen regnes å være blant de viktigste årsakene tli at oljeprisen har falt nærmere 30 prosent siden toppen i oktober.Handelstall fra Kina tidligere denne uken viste tydelig at handelskrigen slår kraftig inn på aktiviteten i verdens største land.Myndighetene nedjusterte også vekstforventningene noe for helåret 2019.