Oljeprisen støtter børsen

Men stemningen har surnet.

Etter en positiv åpning har stemningen surnet på Oslo Børs.Hovedindeksen står i skrivende stund i 842,50, tilsvarende en oppgang på 0,1 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis er hittil omsatt for 1.980 millioner kroner.Utviklingen skjer i kjølvannet av oppgang på de fleste Asia-børsene tidligere i dag.Futureshandelen på Wall Street peker mot et lite fall fra start etter gårsdagens byks .Surere ute ogsåFlere toneangivende Europa-børser ser også rødt.Britiske FTSE 100 er omtrent uendret, mens tyske DAX og franske CAC faller hhv. 0,4 og 0,6 prosent.Investorene ble i går beroliget av sentralbanksjef Jerome Powell, som under en debatt på Economic Club i Washington understreket at Fed vil være fleksible og tålmodige i rentesettingen, og at inflasjonen er under kontroll.- Aksjer er inne i en god periode etter en ganske fryktelig avslutning på fjoråret. Det dreier seg om den nye ordlyden fra Fed, som ser ut til å skape mer og mer rom for en evt. pause i syklusen av renteøkninger, sier Rabobank-analytiker Bas Van Geffen til Reuters.Samtidig meldte USAs handelsminister, Steven Mnuchin, torsdag kveld at Kinas visestatsminister Liu He «mest sannsynlig» skal til Washington 30. og 31. januar for å fortsette handelssamtalene.Dette beroliger også investorene noe, men ifølge Bloomberg er bekymringene for økonomisk vekst og inntjeningsutsikter der ennå.Oljen videre oppOljeprisene trekker oppover.Brent-oljen stiger 0,2 prosent til 61,78 dollar fatet, som er opp fra rundt 61,10 dollar ved stengetid i Oslo i går.WTI-oljen klatrer 0,5 prosent til 52,86 dollar fatet, og er dermed på vei mot sin tiende strake dag med oppgang.Dette er den lengste perioden med oppgang siden januar 2010.- Sentimentet har forbedret seg mye, og handelsoptimismen har stimulert risikoappetitten, skriver analysesjef Jasper Lawler i London Capital Group i et notat.Likevel er aktører i oljemarkedet fortsatt bekymret for utsiktene til veksten i verdensøkonomien.Ny Frontline-smellPå Oslo Børs er Equinor uendret på 191,75 kroner, og det samme er DNO på 15,11 kroner etter ytterligere oppkjøp i Faroe Petroleum .Aker BP klatrer 0,3 prosent til 255,40 kroner. Stifel har snudd fra salg til kjøp av aksjen, mens Nordea Markets har gjentatt sin kjøpsanbefaling.Aker er ned 0,7 prosent til 546 kroner. Selskapet har ansatt Torbjørn Kjus som sjeføkonom , bare en uke etter at han sa opp i Vistin Trading .I oljeservice merker vi oss PGS, som er i ferd med å utvide et av verdens største multiklient-prosjekter i Malaysia. Aksjen korrigerer ned 4,1 prosent til 17,97 kroner etter pen oppgang i går.Frontline fortsetter nedturen etter at Wells Fargo i går nedgraderte aksjen . Dagens fall er så langt 5,1 prosent til 47 kroner.På den positive siden merker vi oss BW Offshore, som avanserer 3,4 prosent til 40,15 kroner. Multiconsult stiger dessuten 2,7 prosent til 61,60 kroner på at toppsjefen slutter på dagen .Yara ned, DNB oppUtslagene er i det hele tatt beskjedne blant de mest omsatte, men Yara utmerker seg negativt ved å falle 1,7 prosent til 360 kroner.Tor Olav Trøim jakter styreplass i selskapet, og har ifølge dn.no snakket med staten, møtt valgkomitéen og sendt brev til styret for å få inn Håkon Reistad Fure.Lerøy Seafood faller 0,7 prosent til 66,72 kroner etter en skuffende slakteoppdatering . Sparebank 1 Markets-analytiker Tore Tønseth står likevel på sin kjøpsanbefaling .Blant positive tungvektere finner vi DNB, som stiger rundt prosenten til 149,55 kroner.Rigg til bunnsVinnerlisten toppes av Incus Investor på pluss 25,1 prosent til 89 øre, foran skadeskutte, Merkur Market-noterte Lavo.tv på pluss 17,7 prosent til åtte øre.Sistnevnte har rast etter tirsdagens innkalling til en ekstraordinær generalforsamling, med forslag om at selskapet oppløses og avvikles .I andre enden faller ingen aksjer mer enn Next Biometrics. Aksjen reagerer ned 10,0 prosent til 23,30 kroner på at Carnegie og DNB Markets er engasjert som finansielle rådgivere .Selskapet og ledelsen har fått støtte av sine største aksjonærer for fortsatt finansiering av selskapet, og dialogen med relevante aksjonærer fortsetter.Nærmest følger Dolphin Drilling (tidligere Fred. Olsen Energy), som korrigerer ned 9,1 prosent til 2,05 kroner etter å ha gått amok i gårsdagens handel.