Opptur for Apple - slo forventningene

Apple slapp gode tall rett etter at den amerikanske børsen stengte tirsdag. Aksjen stiger i etterhandelen.

Helt siden Apples profit warning tidligere i år har usikkerheten rundt selskapet eskalert.Fra toppen på 233,47 dollar per aksje har aksjen falt omtrentlig 33 prosent.Tirsdag presenterte Apple tall for det siste kvartalet i 2018.Resultatet per aksje endte på 4,18 dollar mot ventet 4,17 dollar akjse og 3,89 dollar per aksje året før.Omsetningen kom inn på 84,3 milliarder dollar, mot ventet 83,97 milliarder dollar og 88,3 milliarder dollar ved samme korsvei i 2017.Apple hadde en omsetning på bare 13,17 milliarder dollar fra Kina i kvartalet, mot 17,96 milliarder dollar året før. Et fall på snaue 5 milliarder dollar, eller nærmere 27 prosent, må betegnes som en fryktelig utvikling for det populære mobil- og computerselskapet.iPhone-inntektene endte på 51,98 milliarder dollar, mot ventet 52,67 milliarder dollar.Service-inntektene kom inn på 10,9 milliarder dollar, mot ventet 10,87 milliarder dollar.- Samtidig som at det var skuffende at vi ikke greide omsetningsguidingen, styrer vi Apple langsiktig. Resultatet for kvartalet viser at den underliggende styrken i selskapet går både dypt og bredt, sa Tim Cook, CEO i Apple, i en melding.- Vi leverte en sterk operasjonell kontantstrøm på 26,7 milliarder dollar i kvartalet og satte en ny all-time high hva gjelder inntjening per aksje. Vi returnerte 13 milliarder dollar til investorene i kvartalet gjennom utbytte og tilbakekjøp av aksjer. Vår netto kontantbeholdning var 130 milliarder dollar ved enden av kvartalet, og vi fortsetter å sikte på en nøytral kontantbeholdning over tid, sa Luca Maestri, CFO hos Apple, i en melding.Flere av Apples leverandører har allerede levert svake tall for fjorårets siste kvartal og skylder på svak etterspørsel fra mobil- og computergiganten.Aksjen endte dagen på 154.68 dollar, ned 1,04 prosent. I etterhandelen stiger aksjen 6,36 prosent til 164,62 dollar.Se også: - Apples feilprising av iPhone 10R har skylden i Kina


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også