Pareto Securities-analytikernes tre toppvalg

Analytikerne i Pareto Securities mener risiko/avkastnings-bildet ser sunt ut for øyeblikket.

Pareto Securities mener ifølge en sektoroppdatering en nært forestående bedring i spotmarkedet for tørrbulk, kombinert med lave aksjeverdsettelser, «gjør risiko/avkastnings-bildet sunt for øyeblikket», skriver TDN Direkt.Meglerhuset har imidlertid tatt ned utsiktene på mellomlang sikt grunnet svakere etterspørselsforventninger.Tre toppvalgGolden Ocean, Star Bulk og D/S Norden fremholdes ifølge nyhetsbyrået som meglerhusets toppvalg.Selv om en har sett en noenlunde innhenting for Capesize i forkant av den kinesiske nyttårsfeiringen, som er i tidlig februar, og aksjesentimentet har bedret seg mye, mener Pareto Securities det ikke er unngåelig å ta innover seg at estimatene for tørrbulk kommer ned og at innhentingen vil ta lenger enn det man tidligere har anslått.Svakere vekstPå den positive siden peker meglerhuset på at flåteveksten forblir lav med en vekst på rundt 2,8 prosent i 2018 og en ventet vekst i 2019 og 2020 på 2 prosent per år, samtidig som de på den negative siden trekker frem at etterspørselsveksten innen tørrbulk og forventningene til den globale økonomien blir revidert ned, skriver TDN Direkt.Pareto venter svakere etterspørselsvekst fremover, selv om økonomisk stimulans og bygging av jernmalmlagrene i Kina vil gi et løft til sentimentet og aktiviteten på kort sikt.