Peter Hermanrud: - Norwegian kunne falt 50 prosent

Eivind Yggeseth

Sjefstrateg mener utviklingen i Norwegian er dramatisk, men mener likevel at aksjen kunne falt mer.

IAG har lenge flørtet og uttalt flere ganger at de ønsker å kjøpe flyselskapet til Bjørn Kjos.Torsdag derimot kom sjokket. IAG gjorde helomvending og uttalte de ikke har planer om et oppkjøp, og kunngjorde samtidig at Norwegian-aksjene skal selges. - Dette er en dramatisk utvikling. Det ser vi alle, sier sjefstrateg Peter Hermanrud i Sparebank 1 Markets, ifølge DN.Norwegian-kursen reagerte med å stupe 21,5 prosent (38,30 kroner) til 140 kroner på dagens høyeste volum.Kursfallet reduserte børsverdien med 1,72 milliarder kroner, i det som er selskapets verste dag på børsen noensinne.- Aksjekursen har definitivt vært holdt oppe på forventninger om at det skulle komme et bud. Derfor er det ikke overraskende at aksjen faller kraftig. Den kunne egentlig ha falt mer, kanskje opp mot 50 prosent, sier Hermanrud til avisen. Styreleder i Norwegian, Bjørn Kise, uttalte følgende torsdag:- Norwegians planer og strategi forblir uendret. Selskapets mål er å fortsette byggingen av en bærekraftig virksomhet til fordel for sine kunder, ansatte og aksjonærer, skrev han i en Twitter-melding.