PGS oppdaterer markedet

Petroleum Geo-Services (PGS) har publisert sin oversikt over flåteutnyttelsen i 4. kvartal.

Petroleum Geo-Services (PGS) flåte hadde en flåteutnyttelse på 23 prosent innen kontraktsseismikk i 4. kvartal 2018, opplyses det i en melding.Det er likt som i samme periode året før.Utnyttelsen i multiklientseismikk kom inn på 14 prosent (ned fra 23 prosent), mens «steaming» endte på 15 prosent, helt likt som i 4. kvartal 2017.5 prosent av utnyttelsen falt bort grunnet verftsopphold (ned fra 7 prosent), mens 43 prosent falt bort grunnet standby (opp fra 32 prosent).Basert på en foreløpig gjennomgang venter PGS å rapportere en segmentomsetning på cirka 235 millioner dollar i 4. kvartal 2018. Segment-EBITDA ventes å ende på cirka 145 millioner dollar.Selskapet melder også at de opplever sterk interesse for sitt multiklient-bibliotek, og venter å rapportere en omsetning i dette segmentet på cirka 195 millioner dollar, hvorav 160 millioner er late sales.PGS vil legge frem sin fjerdekvartalsrapport 31. januar 2019.ExxonMobilPGS melder også at de har fått beskjed fra ExxonMobil om at de ikke lenger behøver skipetne «Ramform Atlas» og «Ramform Tethys».Selskapet vil derfor få betaling for mobilisering, arbeid gjennomført, standby og demobilisering.PGS planlegger å bruke Ramform Atlas i et multiklient-program eller et kontraktsstudie innen kort tid, men vil ha nedetid på enhetene knyttet til steaming og muligens standby før den begynner alternative prosjekter.ExxonMobil planlegger å bruke Ramform Tethys til innhenting av 4D-seismikk offshore Guyana. Skipet vil fortsette å bli betalt på standby inntil det starter de omdefinerte programmet.PGS venter at skipet vil operere i området i minst tre måneder.Les meldingene her , her og her.


Les også