Susan Walsh

Rentedommen i USA er klar

Federal Reserve (FED) avholdt rentemøte. Her er dommen.

Fed har i dag besluttet å holde styringsrenten uendret på 2,25-2,5 prosent.Beslutningen var enstemmig og akkurat som ventet. Ingen hadde heller ventet at den skulle bli senket og ifølge CME FedWatch Tool var det bare 0,5 prosent sannsynlighet for hevning.Fed påpeker at de vil være "tålmodige" og droppet samtidig ordlyden om at flere rentehevninger vil komme, ifølge Marketwatch.Sentralbanken opplyste også at den vil "justere" balansen dersom det blir nødvendig.FED venter å drive videre med "rikelig tilgang" på bankreserver, og indikerer med det at balansen skal forbli betydelig selv etter at reduseringen er fullført, skriver CNBC.Rentene endte ned i USA. De korte rentene falt mer enn de lange, slik at rente-kurven har blitt noe brattere. 10-års renten endte ned 3 basispunkter til 2,682 prosent. 2-års renten var ned 6,4 basispunkter til 2,512 prosent, 3-åringen var ned 7,5 basispunkter til 2,478 prosent og femåringen var ned 5,9 basispunkter til 2,485 prosent. Dow Jones endte opp 1,77 prosent. Den brede S&P indeksen steg 1,55 prosent. Nasdaq var imidlertid sterkest og steg 2,20 prosent i kjølvannet av at rentedommen ble kjent.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også