Rentene faller etter svake kinesiske nøkkeltall

Mandag ble det kjent at Kina hadde det laveste handelsoverskuddet med utlandet siden 2013.Verdens største land kunne rapportere om et handelsoverskudd på 351,76 milliarder dollar, skriver Reuters.Ifølge det kinesiske tolldepartementet er det ekstern usikkerhet og proteksjonisme som bekymrer landet mest, og de forventer at handelsveksten vil stagnere noe i 2019.For USA var også tallene dramatisk lesning siden Kinas handelsoverskudd med landet var det største på mer enn 10 år, tross Trumps handelstariffer mot landet.Kinas handelsoverskudd med USA vokste med 17 prosent til 323,32 millarder dollar i 2019, melder Reuters.USAs handelsunderskudd er sannsynligvis enda større, ifølge CNBC. Kinesiske handelstall ekskluderer ofte produkter som ender opp i USA via andre nasjoner.2-åringen faller 2,0 basispunkter til 2,529 prosent.10-åringen stiger marginalt 0,3 basispunkter til 2,707 prosent.30-åringen gjør heller ikke store utslag og faller 1,1 basispunkter til 3,058 prosent.