- Risikoappetitten er eksepsjonelt lav

Det er bredt fall på børsene i Asia tirsdag morgen.

Børsene i Asia faller bredt tirsdag morgen, etter de siste overskriftene om svakere global vekst og handel.I Japan faller Nikkei 0,75 prosent, mens den bredere Topix-indeksen svekkes 0,85 prosent.Shanghai Composite i Kina er ned 1,05 prosent, og CSI 300 går tilbake 1,27 prosent. Hang Seng i Hong Kong svekkes 1,12 prosent.Kospi i Sør-Korea faller 0,50 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia er ned 0,54 prosent, mens Straits Times i Singapore går tilbake 0,41 prosent.NedjustererDet internasjonale valutafondet (IMF) gjorde mandag nok en nedjustering, og skrev i sin siste oppdatering av World Economic Outlook (WEO) at veksten i verdensøkonomien avtar.IMF spår nå en vekst på 3,5 prosent i 2019 og 3,6 prosent i 2020. Det tilsvarer en nedjustering på 0,2 og 0,1 prosentpoeng fra forrige oppdatering i oktober, da estimatene også ble jekket ned grunnet handelskonflikten mellom USA og Kina.Ifølge Bloomberg News bare understreket IMF-rapporten den allerede nedadgående stemningen i markedet.I tillegg stresset Kinas president Xi Jinping ifølge nyhetsbyrået i natt behovet for å opprettholde politisk stabilitet i et møte som også tok opp ferske bekymringer for den stadig svekkede økonomien i landet.Også noe av optimismen rundt handelsforhandlingene mellom Kina og USA har forsvunnet, og investorene føler seg ifølge Bloomberg News nå fanget mellom den gode starten på året og stadig dårligere utsikter for global vekst og handel.- Risikoappetitten er eksepsjonelt lav. Hvis du kjøper når sentimentet er deprimert, vil du stort sett alltid tjene penger med mindre det er lavkonjunktur. Så hvis du er sikker på at det lavkonjunkturen ikke vil komme det neste året, tror jeg dette er en god indikator, sier Ajay Kapur i America Merrill Lynch til Bloomberg.