Rød åpning på Wall Street

Flere aksjer faller etter dystre utsikter fra Sveits. 

Richard Drew
Børs

Kort tid etter åpning peker pilene ned på Wall Street.Nasdaq er i skrivende stund ned 0,68 prosent til 7.109,92 poeng, samtidig som Dow Jones faller 0,62 prosent til 24.554 poeng. S&P 500 er ned 0,62 prosent til 2.654,39 poeng. Utviklingen skjer etter nedgang i de asiatiske og europeiske markedene, dystre kommentarer fra World Economic Forum i Davos og svakere optimisme for verdensøkonomien. Mandag holdt børsene i USA stengt. Mye risikoDet internasjonale valutafondet (IMF) skriver i sin siste oppdatering av World Economic Outlook (WEO) at veksten i verdensøkonomien avtar. IMF spår nå en vekst på 3,5 prosent i 2019 og 3,6 prosent i 2020.Dette tilsvarer en nedjustering på 0,2 og 0,1 prosentpoeng fra forrige oppdatering i oktober, da estimatene også ble jekket ned grunnet handelskonflikten mellom USA og Kina.I mellomtiden lød en alarm fra en fremtredende investor i Davos, Sveits, der World Economic Forum finner sted. Investoren forteller om innvirkningen den pågående handelskrigen og usikkerheten rundt Brexit har på markedet, ifølge CNBC.- Det er mye geopolitisk risiko mellom USA og Kina. Vi er absolutt på et verre sted enn vi var for et år siden, sa Martin Gilbert, administrerende direktør i investeringsselskapet Standard Life Aberdeen, til CNBC.Alt dette skjer i en tid hvor USA streber med sine egne politiske problemer, da landet enda sitter fastspent i sin lengste «shutdown» noensinne. 800.000 statlige ansatte går fortsatt uten lønn.Bedre enn ventet fra farmasigigantJohnson & Johnson meldte før åpning om et justert resultat etter skatt på 5,4 milliarder dollar i 4. kvartal 2018, mot 4,8 milliarder dollar i samme periode året før.Justert resultat per aksje ble 1,97 dollar, mot 1,74 dollar ved samme korsvei i fjor. Det var ventet et resultat per aksje på 1,95 dollar, ifølge Refinitiv-konsensus.Gode nyheter fra HalliburtonHalliburton melder om et justert resultat fra videreført virksomhet på 0,41 dollar i fjerde kvartal 2018, mot 0,53 dollar i tilsvarende periode året før.Konsensus var ifølge TDN Direkt 0,37 dollar.Driftsinntektene var på 5,9 milliarder dollar i kvartalet, mot ventet 5,88 milliarder dollar.

usa
wall street
nasdaq
dow jones
s&p 500
Nyheter
Markedskommentarer
Børs