Rød ukestart på Wall Street

To minutter etter at handelen tok til på New York-børsen har den teknologitunge Nasdaq-indeksen falt 0,89 prosent og står i 6.909,52 poeng, mens Dow Jones står i 23.813,69 poeng etter en nedgang på 0,76 prosent.- De amerikanske børsene har fått en god start på året, blant annet som en følge av mer markedsvennlige kommentarer fra Fed. Fredag var det imidlertid slutt på oppgangen og det ble stabil kursutvikling denne dagen. Resultatsesongen for fjerde kvartal starter i morgen, og dermed vil selskapenes inntjening og guiding på utviklingen i første del av 2019 få mer betydning for kursutviklingen fremover, skriver Knut A. Magnussen i dagens rapport fra DNB Markets.- Denne uken starter resultatsesongen for fjerde kvartal i USA, der hele 35 selskaper i S&P 500-indeksen slipper sine tall i løpet av de neste fem dagene, skriver analysesjef Roger Berntsen i dagens rapport fra Netfonds.- De asiatiske børsene endte for øvrig blandet mandag på grunn av svake kinesiske makrotall. Tallene for både eksporten og importen skuffet i desember. Det er naturlig å anta at den pågående handelskrigen mellom USA og Kina var hovedårsaken til de svake tallene, avslutter Berntsen.