Røkkes Aker gjør storfunn utenfor Ghana

Aker Energy, som operatør av Deepwater Tano Cape Three Points-blokken, er i ferd med å fullføre en vellykket boreoperasjon av Pecan-4A-brønnen utenfor Ghana.

Aker Energy, som operatør av Deepwater Tano Cape Three Points-blokken (DWT/CTP), er i ferd med å fullføre en vellykket boreoperasjon av Pecan-4A-brønnen utenfor Ghana. Det skriver Aker Energy i en pressemelding torsdag. Brønnen ble boret på Pecan-feltet omtrent 166 kilometer sørvest for Takoradi i Ghana, på 4.870-meters dybde. DWT/CTP-blokken utenfor Ghana inneholder i alt syv funn, hvorav Pecan er det viktigste funnet hittil.1.000 millioner fat med oljeHovedformålet med Pecan-4A-brønnen var først for å bekrefte Aker Energys forståelse av geologien i området, samt identifisere dyp olje- og vannkontakt i Pecan-reservoaret.- Vi er glade for å kunngjøre brønnresultatene, som bekrefter vår forståelse av området, samt ressursbasen og oppsidepotensialet i DWT/CTP-blokken, sier Jan Arve Haugan, konsernsjef i Aker Energy. - Basert på disse resultatene vil vi optimalisere utviklingsplanen for Pecan-feltet. det er fortsatt mye arbeid å gjøre, blant annet for å konkludere utviklingsfasen, samt størrelsen på første fase og detaljering av konseptet. Vår viktigste prioritet fremover er å levere en robust feltutviklingsplan til de ghanesiske myndighetene, sa Haugan. Basert på undervannsdata fra seismikk, borede brønner og en analyse av Pecan 4A-brønnenes resultat, anslår eksisterende funn å inneholde ressurser på mellom 450 og 550 millioner fat.Aker Energy estimerer at med de to neste brønnene som skal bores, kan de totale volumene som inngår i utviklingsplanen potensielt øke til mellom 600 og 1.000 millioner fat, ifølge meldingen. - Aker Energy ser stort potensialet i dette lovende området utenfor Ghana. Vi ser grunnlaget for en faset utvikling som produserer gjennom flere produksjonsenheter. Siden vi ble operatør mindre enn et år siden, har vi etablert et åprent, inkluderende og gjennomsiktig samarbeid med ghanesiske myndigheter, fortsatte Haugan. - Dette partnerskapet vil gjøre det mulig for oss å låse opp det store potensialet i området til fordel for både det ghanesiske samfunnet og våre lisenspartnere, avsluttet Haugan. Aker Energy er operatør av DWT/CTP-blokken med 50 prosent andel. Partnerene i blokken er LUKOIL, Ghana National Petroleum Corporation og Fueltrade. Aker-aksjen er i skrivende stund opp over åtte prosent til 567 kroner på fallende oljepris. Les meldingen her


Les også