Røkkes pengemaskin kjøper ny tankbåt

Tankskipet er festet til et 13-årig bareboat charter for Okeanis Eco Tankers.

Ocean Yield melder i dag at de har kjøpt en moderne Suezmax-tanker for 56 millioner dollar, tilsvarende 478 millioner kroner. Det skriver selskapet i en børsmelding onsdag. Tankskipet er festet til et 13-årig bareboat charter for Okeanis Eco Tankers. Det meldes også om at kjøpet inkluderer en kreditt for selger på syv millioner dollar, som gir en nettokostnad på 49 millioner dollar. Fartøyet «Milos» ble bygget i 2016 av Sungdong Shipbuilding i Korea, og er søsterfartøyet til «Poliegos», et annet Suezmax-fartøy eid Ocean Yield. Skipet vil bli levert til selskapet innen først kvartal 2019, og Okeanis vil ha opsjoner på å kjøpe skipet i løpet av charter-perioden. - Vi er glade for å utvide vårt forhold til Okeanis Eco Tankers med kjøpet av en ytterligere Suezmax-tanker. Selskapet har nå to Suezmax-fartøy og fire VLCC-nybygg med levering i 2019 på langsiktig charter for Okeanis. De fire VLCCene vil alle inngå time charter-kontrakter for Koch Shipping ved levering, sier Ocean Yields konsernsjef Lars Solbakken i en kommentar. Milos-refinansieringen vil generere om lag 18 millioner dollar ledig cash for Okeanis. Det skriver Okeanis i en annen børsmelding onsdag. En del av de netto salgsinntektene vil brukes til å tilbakebetale om lag 31 millioner dollar verdt av eksisterende gjeld for Okeanis.Ocean Yield-aksjen er i skrivende stund opp 0,52 prosent til 58 kroner på Oslo Børs, mens Okeanis er uendret om lag 62 kroner på Merkur Market.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker