Ryanair avfeier Norwegian – igjen

Ryanair vil drepe spekulasjonene om at det irske flyselskapet er interessert i å kjøpe opp Norwegian

(Finansavisen.no): Forrige uke varte fredags­idyllen kun frem til lunsjtider for Norwegian-aksjonærene. Fra klokken 11.30 til 12.45 steg aksjekursen nær 12 prosent. Den elleville kursoppgangen kom tilsynelatende ut av det blå, og skapte en nær desperat kjøpsinteresse blant investorer.Utgangspunktet for kurs­oppgangen var en investoroppdatering fra Ryanair, og deretter ville rykter, skriver Finansavisen. Ryanairs offisielle oppdatering fra denne fredagen inneholder nedjusterte inntjeningsestimater og noen utsikter for resten av vintersesongen og året som helhet – nyheter som kunne påvirket Norwegians aksjekurs, men ikke skulle føre til at aksjekursen gikk fra 164 til 183 kroner.Les også: Så mye taper Kjos på Norwegian-sjokketSom Finansavisen omtalte lørdag for en uke siden, skal kurs­galoppen ha startet med en muntlig gjenfortelling av et utsagn fra Ryanairs konsernsjef, Michael O’Leary.Ifølge ryktene skal O’Leary ha kommet med sine uttalelser på et investormøte. Her skal han ha fått spørsmål om Norwegian, interessen IAG har vist for Norwegian og de pågående salgsspekulasjonene. Og blant norske aksjemeglerne skal en versjon av O’Learys uttalelser ha vært: «Om ikke IAG kjøper Norwegian, gjør vi det», skriver Finansavisen. Les også: Peter Hermanrud: - Norwegian kunne falt 50 prosent«Overhodet ikke sann»- Denne uttalelsen fra O’Leary er overhodet ikke sann. Ryanair avholdt ikke engang investormøter forrige fredag, sier kommunikasjonsdirektør Robin Kiely til ­Finansavisen.Etter at Finansavisen omtalte ryktene, refererte også DN.no og e24 til kursoppgangen i Norwegian og ryktene som kan ha satt i gang børsreaksjonen. Mandag denne uken forstatte kursoppgangen, og midt på dagen var kursen opp 6 prosent.- Ryanair har gjentatte ganger understreket at selskapet ikke har noen planer om å kjøpe Norwegian. Ryanair mener fortsatt at Norwegian driver en ulønnsom forretningsmodell, som er dømt til å mislykkes, sier Kiely.Han vil ikke svare på spørsmål om hvorfor Ryanairs ledelse mener at Norwegians forretningsmodell ikke er langsiktig.Han vil heller ikke svare på om Ryanair ønsker å snakke ned Norwegian, for deretter å kjøpe rimelige fly av et mer presset Norwegian.Les også: Analytiker spår Norwegian opp nesten 100 prosent