Så mye taper Kjos på Norwegian-sjokket

- Sikkert mye taktikk, sier Jarle Sjo til Hegnar.no.

Norwegian krakker på Oslo Børs torsdag ettermiddag etter meldingen fra IAG om at planene om oppkjøp er skrinlagt.De vil også kvitte seg med sine Norwegian-aksjer.Aksjen reagerer ned 20,4 prosent (36,45 kroner) til 141,85 kroner.Kjos-tap: 370 millionerDette er selvfølgelig dårlig nytt for selskapets aksjonærer.Den største er HBK Holding, hovedsaklig eid av toppsjef Bjørn Kjos og hans tre barn, med 22,4 prosent eierandel.Disse 10.175.809 aksjene har i ettermiddag blitt over 370 millioner kroner mindre verdt.Folketrygdfondet er nest største aksjonær, med 5,82 prosent eierandel. Posten på 2.646.556 aksjer har falt 96,4 millioner kroner.Høyt på aksjonærlisten finner vi også Ferd AS, som er fjerde størst med 3,92 prosent eierandel (1.629.032 aksjer).Disse har blitt 59,4 millioner kroner mindre verdt.- Sikkert mye taktikkPå 5. plass finner vi aksjefondet DNB Norge (IV), forvaltet av Jarle Sjo og Odd Einar Lillebostad.Posten på 1.506.937 aksjer (3,32 prosent eierandel) har falt med nærmere 55 millioner kroner.- Vi vet ikke hva som har skjedd i det siste som har fått IAG til å sende ut meldingen i dag. Det er sikkert mye taktikk fra IAG sin side, det er jo spesielt å annonsere et fremtidig aksjesalg, sier Sjo i en kommentar til Hegnar.no torsdag ettermiddag.- Det er dessverre begrenset med informasjon tilgjengelig om hva som skjer, men vi må ha tillit til at styret i Norwegian vil gjøre det som er best for alle aksjonærene. Norwegian Air har finansielle utfordringer, og vi forventer at styret snart vil addressere hvordan de skal løse disse, fortsetter han.Kise og storebror ogsåHBK Holding er altså største aksjonær i Norwegian.På eiersiden i HBK Holding dominerer Kjos-familiens investeringsselskap Observatoriet Invest, med sin eierandel på 84,13 prosent.Bjørn Kjos sitter på 32,5 prosent av aksjene i Observatoriet Invest. Resten er likt fordelt mellom barna Guri Helene Kjos Brecke, Lars Ola Kjos og Anna Helene Kjos-Mathisen.De øvrige HBK-aksjene er fordelt på Brumm AS og RG HBK AS, med hhv. 8,23 og 7,64 prosent.Bak Brumm AS finner vi Norwegians styreleder Bjørn Kise, mens Tore Kjos-selskapet Read Group står bak RG HBK. Tore Kjos er Bjørns storebror.Les også: Slik reagerer Norwegian på dagens sjokkbeskjed


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også