Saftig Nel-smell på børsen

Oslo Børs ga fra seg nesten all oppgangen.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte på 835,31, etter en oppgang på 0,07 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis ble omsatt for 4.954 millioner kroner.Blandet i USAWall Street har åpnet blandet , men en tungvekter som General Electric tar av etter knalltall .Jobless claims skuffet kapitalt , men eksperter påpeker ifølge Marketwatch at mye dreier seg om sesongeffekter.Ellers på makrofronten i USA kom lønnsveksten inn svakere enn ventet .Chicago PMI skuffet også stort , mens nyboligboligsalget gjorde et kjempebyks .Toneangivende Europa-børser utviklet seg også blandet.Britiske FTSE 100 steg 0,45 prosent, franske CAC 40 0,4 prosent. mens tyske DAX endte ned 0,1 prosent. Fed fyrte oppMarkedet mistet dermed momentum utover dagen, etter at Federal Reserve sørget for fyr i går . Sentralbanksjef Jerome Powell vil stanse renteøkningene mens Fed vurderer svekkelsen av økonomien.I tillegg uttalte han at sentralbanken kan bremse ned slankingen av balansen, som bugner av obligasjoner etter ti år med kvantitative lettelser.DNB Markets konstaterer at Feds beskrivelse av økonomien ikke var noe særlig endret fra desember.- Men så refererer Fed til utviklingen i den globale økonomien og de finansielle markedene, samt et dempet inflasjonspress, og sier at man vil være mer tålmodig når man bestemmer renten fremover. Det tolker vi som at Fed vil se an utviklingen en stund før man avgjør om renten skal settes videre opp, skrev seniorøkonom Knut N. Magnussen i dagens morgenrapport.Amerikanske statsobligasjonsrenter har reagert med å falle, mens dollaren er i motvind. EURUSD står i 1,1489 torsdag ettermiddag.Støtte for oljenOljeprisene trekker oppover i dagens handel.Brent-oljen stiger 1,1 prosent til 62,21 dollar fatet, og er dermed opp fra rundt 61,70 dollar ved stengetid i Oslo i går.WTI-oljen er opp 1,8 prosent til 55,18 dollar fatet.Gårsdagens tall fra amerikanske energimyndigheter viste lavere lagerbygging enn ventet i bensin, noe som henger sammen med lavere import, blant annet fra Saudi-Arabia.- Oljeprisene stiger etter tegn på at OPEC-kutt påvirker handelen, skriver ANZ bank-analytikere ifølge Reuters i et notat.Samtidig stiger nå oljelagrene i Venezuela grunnet amerikanske sanksjoner.PGS-rallyPå Oslo Børs endte Equinor opp 1,4 prosent til 192,80 kroner.Ellers i olje steg Aker BP 2,0 prosent til 280,80 kroner, mens DNO trakk opp 1,2 prosent til 16,22 kroner.Oljeservice gikk også godt, ikke minst PGS som spratt opp 18,2 prosent til 18,99 kroner på kvartalstall .- PGS-resultatene overrasket på oppsiden til tross for selskapets tidligere guiding i begynnelsen av januar. Inntektene fra kontraktene var sterkere enn ventet og høyere «late sales» presset inntektene 10 millioner dollar høyere enn forventningene, skriver Pareto-analytiker Fredrik Stene i en oppdatering.Jon Masdal i DNB Markets mener dagens PGS-tall mest sannsynlig ikke vil endre investeringscaset, og slår fast at rapporten er solid. Han mener dagens kursfest er ventet .Toppsjef Rune Olav Pedersen avviser på dagens kapitalmarkedsdag at selskapet har planer om en emisjon . For øvrig i seismikk merker vi oss Polarcus på pluss 17,9 prosent til 1,33 kroner og TGS på pluss 3,0 prosent til 250,10 kroner.Fra oljeservice tar vi også med at Subsea 7 la på seg 2,6 prosent til 95,74 kroner.Europris-rallyPGS er allerede nevnt, men flere tallfremleggere markerte seg på børsen torsdag.Europris steg for eksempel hele 11,8 prosent til 27,10 kroner etter sine tall .Arctic-analytiker Carl Frederick Bjerke karakteriserer tallene som sterke, spesielt topplinjen.- Ekstra positivt å se at økt fokus på sesong og sentralstyring av hylleplass (tiltak som ledelsen har snakket om tidligere, journ. anm.) begynner å gi resultater, sier Bjerke til Hegnar.no.Fire meglerhus opererer med klar kjøpsanbefaling på aksjen.Borregaard endte uendret på 74,80 kroner etter at inntjeningen falt i 4. kvartal , mens Stolt-Nielsen falt 1,6 prosent til 101,80 kroner etter sine kvartalstall.Les også: Har tjent nær 300 mill. på nytt selskap: - Unikt posisjonert Nel-smellPå den positive siden merker vi oss at Golden Ocean revansjerte seg etter gårsdagens smell , og korrigerte opp 2,0 prosent til 43 kroner.Kepler Cheuvreux-analytikerne Petter Haugen og Vetle Holt Johansen mener aksjen er en veldig billig opsjon på at en konstruktiv handelsavtale kommer i havn mellom USA og Kina.Blant dagens tapere kommer vi ikke utenom Nel, som falt 6,0 prosent til 5,57 kroner etter en emisjon på 463 millioner kroner godt under gårsdagens sluttkurs.Blant øvrige negative tungvekterne finner vi Yara på minus 1,8 prosent til 348,10 kroner og Orkla på minus 2,1 prosent til 67,90 kroner.DNB falt én prosent til 149,35 kroner, mens Mowi (tidligere Marine Harvest) gikk tilbake 2,3 prosent til 185,60 kroner.Gruveduo i tetI toppen av vinnerlisten steg én aksje mer enn nevnte PGS.Black Sea Property som la på seg 55,6 prosent til 28 øre i tynt volum (ti handler) på Merkur Market.Gullprisen er i siget, og Avocet Mining spratt opp 17,0 prosent til 2,34 kroner.Ellers i gruvesektoren steg Nordic Mining 15,4 prosent til 2,93 kroner etter å ha signert avtale med et «anerkjent japansk tradinghus» for kjøp av rutil og deltakelse i en finansiering av Engebø-prosjektet.Vi tar også med at Next Biometrics, som krakket to dager på rad i forrige uke, avanserte 7,5 prosent til 10,64 kroner.Selskapet gjorde sist torsdag kveld emisjon til kjemperabatt , i kjølvannet av oppdatering og foreløpige tall for 4. kvartal .I toppen av taperlisten finner vi Siem Offshore på minus 11,2 prosent til 1,50 kroner.Videre trakk Incus Investor ned 10,1 prosent til 76,4 øre etter en ny utsettelse fra bankene, mens Aega gikk tilbake 10,0 prosent til 90 øre på Oslo Axess.


Les også