Salgsavtale kan skape ubestridt verftsgigant

Tre koreanske giganter kan bli til to. Den ene vil ha nesten en fjerdedel av verdens ordrereserve.

Statseide Korea Development Bank kunne torsdag opplyse at de har signert en midlertidig intensjonsavtale med Hyundai Heavy Industries om salg av deres kontrollerende eierandel i verftet Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME), ifølge den sør-koreanske nyhetstjenesten Yonhap.Flere medier meldte tidligere denne uken at Hyundai Heavy Industries hadde utrykt en intensjon om å kjøpe en majoritetsandel i DSME.Avtalen innebærer at KDB vil overgi DSME-aksjene sine til Hyundai Heavy, samt kjøpe aksjer i Hyundai Heavy for 1,35 milliarder dollar. Disse aksjene skal utstedes senere, ifølge nyhetstjenesten.- Vi gikk videre med M&A-prosessen først, og signerte intensjonsavtalen i dag, sier styreleder Lee Dong-gull i KDB til journaliser torsdag.Han sa videre at Samsung Heavy, som også er en potensiell kjøper, også vil kontaktes for å se om de er interessert i DSME.KDB eier 55,7 prosent av DSME og er verftets hovedkreditor.En sammenslåing av Hyunday Heavy og DSME vil skape en ubestridt ener i den internasjonale verftsindustrien med en total ordrereserve som utgjør 21,2 prosent av den globale totalen.Spesielt bestillinger av LNG-skip har gitt en betydelig økning i ordrereserven.