SEB-analytiker: - Dette er et viktig steg

Fem meglerhus om nyheten som løfter aksje til dagens mest omsatte.

- Dette er et viktig steg for å komme tilbake til full produksjon. Timingen for dette er fortsatt usikker, da en føderal dommer også må oppheve embargoet på Alunorte, kommenterer analytiker Truls Engene i SEB til Hegnar.no. Norsk Hydro har ifølge en melding natt til onsdag fått klarsignal om at de i forhold til brasilianske miljømyndigheter igjen kan øke produksjonen ved Alunorte.Meglerhusets base case er at Hydro kan begynne å øke produksjonen igjen i 2. kvartal.Analytikeren i SEB opprettholder kjøpsanbefalingen, med et kursmål 59 kroner.«Nå svært oppnåelig»Deutsche Banks forventning om opptrapping av produksjonen på Alunorte fra april ser nå ifølge en oppdatering «svært oppnåelig ut», og det kan muligens skje tidligere, skriver TDN Direkt.«Når embargoen løftes, venter vi at Hydro trapper opp raskt - cirka fire uker - mot full kapasitet. Mens en gjenoppstart av Alunorte kan gi press nedover på aluminaprisene, vil det fra et Hydro-perspektiv mer enn oppveie høyere volumer og lavere driftskostnader», heter det fra Deutsche Bank.Meglerhuset har en kjøpsanbefaling med kursmål på 51 kroner på aksjen.Støtter forventningene«I kombinasjon med de investeringene og tiltakene selskapet ellers har gjort venter vi at dette vil kunne medføre at øvrige brasilianske myndigheter åpner opp for at produksjonen igjen kan løftes over begrensingen på 50», heter det fra analytiker Ole-Andreas Krohn i DNB Markets.«Dette gir støtte til våre forventninger og estimater om at produksjonen kan gjenopptas fra andre halvår 2019», fortsetter analytikeren. DNB Markets venter en positiv åpning for aksjen på Oslo Børs onsdag og har en kjøpsanbefaling på Norsk Hydro med et kursmål på 54 kroner per aksje.Les også: Ett aksjetips fra DNB MarketsJekker ned kursmålPareto Securities skriver i en oppdatering ifølge TDN Direkt at deres estimater reflekterer at Alunorte vil motta tillatelse om full produksjon i 2. kvartal 2019, trappe opp mot full produksjon i 2. halvår 2019 og nå nameplate-kapasitet fra 2020.Nordea Markets har for øvrig ifølge nyhetsbyrået nedjustert sitt kursmål på Hydro-aksjen til 47 fra 55 kroner i en analyse onsdag. Noe som skyldes lavere ventede aluminiumspriser relatert til økt geopolitisk risiko.Analytikerne i Nordea Markets venter at Alunorte vil starte opptrapping mot full kapasitet i 3. kvartal 2019.Hydro-kursen stengte tirsdag på 39,48 kroner per aksje, og i skrivende stund er aksjen opp 4,79 prosent til 41,37 kroner på Oslo Børs, omsatt for 197 millioner kroner.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også