SEB-analytiker: - Flyselskapet er fortsatt i spill

Meglerhus anbefaler fortsatt kjøp. Men frykter brudd på lånebetingelsene i første kvartal.

IAG meldte torsdag at flørten i Norwegian er over, og kunngjorde at de ikke har planer om å legge inn bud og i stedet vil selge aksjene. Aksjen krakket 21,5 prosent på Oslo Børs, noe som reduserte børsverdien med 1,72 milliarder kroner. Fredag endte aksjen opp 2,0 prosent til 142,85 kroner.Analytikerne er ikke enige om veien videre og hva som er det riktige kursmålet på aksjen. Pareto er fortsatt positive til aksjen, og får støtte av DNB Markets som spår aksjen opp 100 prosent. Norne Securities torpederer kursmålet og spår halvering fra dagens nivåer.SEB på sin side ser fortsatt på Norwegian som et attraktivt oppkjøpsmål, og begrunner dette blant annet på grunn av den unge flyflåten og sterk markedsposisjon. Meglerhuset har en kjøpsanbefaling på aksjen, men kutter kursmålet fra 275 til 170 kroner pr aksje. - Dette er negative nyheter fordi vi så på IAG som den beste strategiske partneren, og den mest sannsynlige kjøperen, skriver SEB-analytiker Jo Erlend Korsvold.- Vi mener fortsatt at selskapet er i spill, men ser høy risiko for brudd på lånebetingelsene i første kvartal 2019, mener analytikeren.Han mener andre potensielle kjøpere er blant annet Lufthansa, Ryanair og Delta Air Lines. Aktive eierfond og andre store leasingselskaper er også potensielle kandidater, ifølge analytikeren.


Les også