Ser solid oppside i Pareto Bank

DNB Markets er optimister.

Resultatsesongen er godt i gang i USA, og denne uken kommer den i gang her hjemme også.Blant de første er Gjensidige og Pareto Bank, som begge legger frem tall torsdag denne uken.- For Gjensidige venter vi at en rapport preget av svake globale aksjemarkeder, kombinert med sesongmessige svingninger og økte utbetalinger innen motor, vil gi en dempet EPS (resultat per aksje, red. anm) på 0,44 kroner. Vi venter samtidig et utbytteforslag på 7,20 kroner per aksje, skriver meglerhuset i dagens aksjerapport. For Pareto Bank venter analytikerne EPS i kvartalet på 1,25 kroner, og et utbytteforslag for 2018 på 0,60 kroner per aksje. - Et tema i forbindelse med rapporten blir i hvilken grad en økende aktivitet innen mot bedriftsmarkedet kompenserer for lavere aktivitet inn mot boligmarkedet, heter det videre.Ser 40 prosent oppsideDNB Markets har kjøpsanbefalinger på både Gjensidige og Pareto Bank, med kursmål på hhv. 150 og 50 kroner.Gjensidige stiger 0,4 prosent til 138,10 kroner på Oslo Børs mandag morgen, mens Pareto Bank er sist omsatt (fredag) for 36 kroner.Meglerhuset ser dermed oppside i aksjene på hhv. 8-9 og nærmere 40 prosent fra dagens nivåer.