Sissener: Det er fantastisk om de greier guidingen

Eivind Yggeseth
Børs

Aker BP avholder i dag kapitalmarkedsdag, og nyhetene som presenteres blir tydeligvis godt mottatt i markedet.I skrivende stund omsettes aksjen for 277 kroner, opp 5,24 prosent. Dagens høyeste notering har vært på 283 kroner.Det betyr at Kjell Inge Røkke & Co kan glede seg over en kursoppgang på hele 27,06 prosent hittil i år.Spår bedre tider- Etter hvert som vi gjennomfører flere lønnsomme prosjekt, og selskapet vokser, har vi også besluttet å øke ambisjonene for utbyttebetaling til aksjonærene våre, sier Aker BP-sjef Karl Johnny Hersvik i en kommentar.Styret i Aker BP foreslår ifølge meldingen et utbytte på 750 millioner dollar i 2019, opp fra 450 millioner dollar i 2018. Selskapet har også ambisjon om å øke utbyttet med ytterligere 100 millioner dollar per år fram til 2023.I meldingen presiseres det også at Aker BP mener de nå har et leteprogram for 2019 med betydelig potensial. 15 leteprospekt skal bores, med netto uriskede ressurser på til sammen 500 millioner fat oljeekvivalenter.Aker BP mener selskapets eksisterende portefølje gir utviklingsmuligheter med et potensial til å tredoble Aker BPs produksjon innen 2025.Sissener er positiv- Fantastisk om de greier guidingen, men jeg kjenner ikke til forutsetningene. Jeg befinner meg på seminar, sier Sissener til Hegnar.no.- Så du anbefaler kjøp av aksjen?- Vi er positive til aksjen, men foretrekker Lundin Petroleum som vi oppfatter som billigere, avslutter Sissener.Tommelen opp fra ParetoPareto-analytikerne Tom Erik Kristiansen og Johan Spetz er også godt fornøyd med dagens nyheter.I en oppdatering skriver de at de økte utbyttebetalingene bidrar til å øke yielden fra 4,9 til 6,9 prosent. De minner også om at ledelsen sikter mot å redusere produksjonskostnadene fra rundt 12,5 til syv dollar per fat frem mot 2025.- Alt i alt ser vi på dette som en sterk oppdatering fra Aker BP, skriver analytikerne i en oppdatering.Pareto Securities opererer med en kjøpsanbefaling og et kursmål på 300 kroner.4-6 prosent kursoppgangAnalytiker Teodor Sveen-Nilsen i SpareBank 1 Markets lar seg imponere over de økte utbyttebetalingene som ble annonsert.I en oppdatering som ble sendt ut før børsåpning, slo han fast at aksjen kunne stige 4-6 prosent på dagens nyheter. Det må kunne sies å være en innertier.- Vi forventer også noe fokus på det langsiktige produksjonsvekstpotensialet, slår Sveen-Nilsen fast.- Hvilket kursmål opererer du med?- Kjøp, 300 kroner, avslutter Sveen-Nilsen.

aker bp
kjell inge røkke
jan petter sissener
tom erik kristiansen
johan spetz
Nyheter
Børs