Sissener: - Det er nok for en god stund

Norwegian trenger 3 milliarder kroner i ny egenkapital. John Fredriksen er med i kulissene.

Norwegian skal hente 3 milliarder kroner i ny egenkapital.Investor og forvalter Jan Petter Sissener sier til Hegnar.no at han ikke har fått studert det i detalj enda, men tror 3 milliarder kroner er nok for en god stund, men at det avhenger av hvilke andre planer Bjørn Kjos & Co har.- Tror du et salg nå er av bordet?- Ja, for en stund tror jeg det. For alt jeg vet har John Fredriksen kjøpt ut IAG allerede, sier Sissener, på vei inn i et møte.John Fredriksen i kulisseneNorwegians største aksjonær og konsernsjef, Bjørn Kjos, og styreleder Bjørn Halvor Kise har ifølge børsmeldingen forpliktet seg til å tegne 343 millioner kroner samlet gjennom HBK Holding og Sneisungen AS.Også visse andre større aksjonærer har ifølge meldingen forpliktet seg til å tegne aksjer for til sammen 267 millioner kroner, og ytterligere aksjonærer har indikert sin støtte til fortrinnsrettsemisjonen.De resterende 2.390 millioner kronene er garantert av DNB Markets, Sterna Finance (et selskap som indirekte kontrolleres av trusts etablert av John Fredriksen) og Danske Bank. IAG vil utIAG kjøpte i fjor vår 4,6 prosent i Norwegian, en eierandel som mange mente var en "lyttepost". Denne er senere blitt utvannet til 3,9 prosent.I forrige uke meldte IAG at de ikke lenger var interessert i å kjøpe selskapet.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også