Sjefsstrateg om Apple-tallene - Det er billig

Etter at Apple presenterte tall som var omtrent som forventet tirsdag, mener flere analytikere at aksjen er billig.

Tirsdag etter stengning i USA slapp Apple resultatrappporten fra fjorårets siste kvartal.Tallene kom inn i henhold til forventningene, men salget i Kina var nærmere 27 prosent svakere enn året før.Nå mener flere analytikere at aksjen er billig, men samtidig må mobil- og computergiganten innovere for å fortsette veksten.- Akjsen er billig, jeg mener, den omsettes på lave multipler. Vi tror at årsaken er svakere vekst fra selskapet. Det virker åpenbart for oss at Apples historikk med tosifret vekst nå tilhører fortiden, spesielt kortsiktig, og vi ser ingen katalysatorer som kan snu dette rundt, sa King Lip, sjefsstrateg hos Baker Avenue Asset Management, til CNBC onsdag.Apple har i større og større grad skiftet fokus vekk fra vekst i iPhone-salget til service-segmentet. Selskapet meldte tirsdag at det er hele 900 millioner iPhoner i aktivt bruk per nå.- Hvis selskapet ikke evner å utnytte det, da må ledelsen byttes ut. Jeg mener, 900 millioner iPhoner, det er mye service som kan bli solgt, sa Lip til CNBC.Ved gårsdagens sluttkurs, 154,68 dollar, omsettes Apple-aksjen til en p/e på omtrentlig 13.Aksjen er opp 5,20 prosent i førhandelen onsdag, til 162,73 dollar.Se også: iPhone-prisene er ikke til å forstå


Les også