Skandi Bergen i opplag

Fartøyet som driftes av Dof, blir en av de første ankerhåndtererne som tar turen til opplag i 2019.

Det 2010-bygde ankerhåndteringsfartøyet «Skandi Bergen» er blitt lagt i opplag, viser en fersk oversikt fra skipsmeglerhuset Westshore Shipbrokers.Dermed øker antallet ankerhåndteringsfartøy som ligger i opplag til 43 stykker, ifølge skipsmeglerhuset.Fartøyet som tidligere tilhørte Farstad Shipping og seilte under navnet «Far Shogun», driftes av det børsnoterte offshorerederiet Dof. Eieren er selskapet Los Shipping II som kjøpte det i mars 2017. Overleveringen ble fullført i juli samme år.- Denne avtalen reflekterer de utfordrende markedsforholdene, men vi ser det igjen som en tillitserklæring til vår globale organisasjon å bli spurt om å lede, og drifte dette fartøyet, uttalte Dof-sjef, Mons S. Aase i forbindelse med transaksjonen.Dof har en opsjon på å kjøpet skipet til en pris tilsvarende utestående gjeld, eller om lag 50-60 prosent av den historiske byggekostnaden som skal ha vært på rundt 600 millioner kroner.«Skandi Bergen» har operert i spotmarkedet i Nordsjøen der det senest i desember hadde to riggflyttingsoppdrag for Equinor.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også