Slik åpner Oslo Børs

Etter 10 minutters handel står hovedindeksen i 841,27 poeng, opp 0,33 prosent.Det er hittil omsatt aksjer for 231 millioner kroner.«Parlamentet stemte i går kveld ned brexit-avtalen som Theresa May hadde fremforhandlet med EU. Finansmarkedene reagerte positivt på hendelsen, da sannsynligheten for at Storbritannia nå blir værende i EU er stor. I alle fall er det flere spillteoretiske utfallsrom som tilsier det. Når det er sagt, de neste dagene blir spennende gitt at de folkevalgte, på godt og vondt, nå må ta stilling til dette. De asiatiske børsene endte for øvrig blandet i natt», skriver Berntsen i morgenrapporten.OljeprisenBrent-oljen er onsdag morgen opp 0,35 prosent til 60,85 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,19 prosent til 52,21 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 60,18 dollar fatet ved børsslutt i Oslo tirsdag.Oljemarkedet tar nå innover seg indikasjoner på lagertrekk i amerikanske lagre, samt ferske produksjonsanslag fra EIA, skriver TDN Direkt.Nye tall fra American Petroleum Institute (API) viser at de amerikanske råoljelagrene falt med 0,6 millioner fat forrige uke.Ifølge den seneste månedsrapporten til amerikanske statistikkmyndigheter (EIA) forventes det nå at amerikansk oljeproduksjon vil nå 12 millioner fat per dag i mars 2019, og 13 millioner fat per dag i oktober 2020.Videre ser EIA nå en råoljeproduksjon i USA på 12,07 millioner fat per dag i 2019, mot 12,06 millioner fat per dag i forrige rapport. Anslaget for 2020 settes til 12,86 millioner fat per dag.Equinor faller 1,17 prosent til 189,80 kroner.Ellers i olje stiger DNO 0,77 prosent til 15,79 kroner, mens Aker BP trekker opp 1,09 prosent til 266,0 kroner.Norsk HydroDe lokale miljømyndighetene i delstaten Pará, SEMAS, har utstedt et teknisk notat som bekrefter at Hydros aluminaraffineri Alunorte trygt kan gjenoppta normal produksjon .På bakgrunn av dette har SEMAS løftet produksjonsembargoen de tidligere påla Alunorte.- Beslutningen fra SEMAS er en viktig anerkjennelse av at virksomheten ved Alunorte er trygg. Vi fortsetter dialogen med myndighetene for å få en løsning som tillater full produksjon ved Alunorte, sier John Thuestad, konserndirektør for forretningsområdet Bauksitt & Alumina.Norsk Hydro stiger hele 4,51 prosent til 41,26 kroner, på dagens så langt høyeste volum.ProsafeFlåteutnyttelsen til boligriggselskapet Prosafe økte til 63 prosent i fjerde kvartal 2018 fra 48 prosent kvartalet før.Det er det høyeste nivået siden tredje kvartal 2015.Til sammenligning var utnyttelsesgraden på 36,1 prosent i samme kvartal året før.For året som helhet endte flåteutnyttelsen på 47,3 prosent mot 38,4 prosent i 2017.Markedet sender aksjen opp 6,54 prosent til 16,94 kroner.Komplett BankAdm. direktør, Raimond Pettersen, fratrer sin stilling, ifølge en melding tirsdag kveld. Jan Haglund trer inn i sjefsstolen.Pettersen vil få ny rolle som strategisk rådgiver til selskapet.- Det å bære ansvaret som CEO har hatt sin påvirkning, og jeg har ikke energien som kreves for å effektivt lede selskapet inn i fremtiden, sier Pettersen.Samtidig legger Komplett Bank frem tall for fjerde kvartal, nesten en måned før den komplette kvartalsrapporten slippes 13. februar.Selskapet fremlegger en omsetning på 296 millioner kroner i fjerde kvartal, som er opp ti prosent sammenlignet med foregående kvartal. Selskapet bommer på guidingen om 8-8,3 milliarder kroner i utestående lån for slutten av kvartalet. Netto lånevolum steg omtrent 400 millioner kroner til omtrent 7,85 milliarder kroner. Aksjen faller 3,41 prosent til 12,46 kroner.


Les også