Sparebank 1 Markets tar inn én aksje

Onkel Skrue-statuett på Oslo Børs - Foto: Scanpix

Anbefaler åtte aksjer.

Sparebank 1 Markets tar Storebrand inn i sin anbefalte ukesportefølje på Oslo Børs, skriver DN.Analytiker Petter Kongslie tror ifølge avisen at selskapet vil stå imot frykt for svakere vekst fremover.- Globale vekstutsikter er noe svakere enn tidligere, men norsk økonomi er fortsatt solid og inflasjonen er stigende, sier han.Meglerhusets spådom er ifølge DN en dramatisk bedret utbyttekapasitet, når kapitalbindingen tilknyttet ytelsespensjon faller.- Vi beregner en kapitalfrigjøring på 21 kroner per aksje i perioden 2021-27. I det kortere bildet ser vi direkteavkastning på 6,5 prosent for 2019 og 7,5 prosent for 2020, sier han.Sparebank 1-porteføljen består for øvrig av Atea, DNB, Kongsberg Automotive, Magseis Fairfield, Norwegian, Norwegian Finans Holding og Yara.