Strateg: De negative signalene vil kunne få frykten tilbake

I skrivende stund står hovedindeksen på Oslo Børs i 842,44 poeng, opp 0,09 prosent. Det betyr at årets oppgang er på 5,38 prosent.Seniorstrateg Christian Lie i Danske Bank Wealth Management sier til TDN Direkt at det blir en ekstra spennende kvartalssesong i USA.- Kvartalssesongen blir avgjørende for om den optimismen vi ser i markedet nå vedvarer. Inntjeningsestimatene har blitt kraftig nedjustert, dette i kjølevannet av tredjekvartalsrapporteringen hvor flere selskaper begynte å skrive om økende bekymringer rundt konsekvensene av handelskrigen, sier strategen til TDN Direkt.Lie har tatt en titt på i ISM-indeksene, både for industri- og servicesektoren, og konkluderer med at det er et stemningsskifte på gang i amerikansk næringsliv.- Denne kvartalssesongen blir guidingen spesielt viktig. ISM-indeksene er gjort opp av mennesker som blir påvirket av forventninger, og ser vi at bekymringene som er knyttet til finansmarkedene gir ringvirkninger inn i næringslivet kan dette bli en selvforsterkende effekt. Bekrefter guidingen de negative signalene i blant annet ISM, vil det kunne bidra til at vekstfrykten kommer tilbake i markedet, avslutter Lie.