Svake Kina-tall tynger oljeprisen

I desember falt den kinesiske eksporten med hele 4,4 prosent fra året før, skriver CNBC.Dette er det støste månedlige fallet på to år, skriver nyhetsbyrået.Import-tallene var også skremmende lesning for verdens finansmarkeder.I desember importerte verdens nest største økonomi 7,6 prosent mindre enn året før, noe som er den største månedlige tilbakegangen siden juli 2016.Et fat nordsjøolje omsettes for 59,30 dollar mandag kveld, ned 2,31 prosent.Lettoljen går også noe tilbake og handles for 50,68 dollar, ned 1,76 prosent.- Oljeprisen faller etter tall som gir forventning om lavere økonomisk vekst i Kina. Dette illustrerer hvor negativt handelskrigen påvirker den kinesiske - og kanskje den globale - økonomien, sier Stephen Innes, derivatmegler hos Oanda i en rapport, ifølge Reuters.Videre melder nyhetsbyrået at det ikke er tegn til svakere kinesisk oljeetterspørsel, iallefall ikke enda.Kinas oljeimport i desember kom inn nærmere 30 prosent høyere enn for et år siden.Energiministeren i Saudi Arabia uttalte søndag at oljemarkedet er «på rett spor» og at det ikke vil være nødvendig med flere ekstraordinære OPEC-møter før det planlagte møtet i April, melder Reuters.