Take-off for Norwegian - meglerhus senker aksje

Oslo Børs holder seg så vidt i positivt terreng mandag.Ved lunsjtider står hovedindeksen i 854,40, opp 0,06 prosent.Det er hittil omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 1.124 millioner kroner. OljeprisenBrent-oljen er ned 0,10 prosent til 62,64 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,07 prosent til 54,08 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 62,41 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.Oljeprisen har dermed styrket seg noe over helgen. Den seneste riggtellingen i USA viste en betydelig nedgang i antallet aktive oljerigger og Kina publiserte ifølge TDN Direkt sterke raffinerikjøringstall.Raffinerikjøringen steg til 12,12 millioner fat per dag i 2018. Det er ifølge nyhetsbyrået opp 6,8 prosent sammenlignet med 2017-nivået.Tradere sier ifølge TDN Direkt at prisene løftet seg sammen med publisering av tallene.Kinesiske BNP-tall viser at økonomien i landet vokste 6,4 prosent i 4. kvartal. Flere advarer ifølge nyhetsbyrået imidlertid nå om at utsiktene til den globale økonomien kan bremse opp.- Selv om de fundamentalene har demonstrert signaler på rebalansering i markedet, vil vedvarende svakhet i globale økonomiske forhold, sammen med opportunistiske amerikanske svingprodusenter utgjøre motvinder for prisnivåene på lengre sikt, sier investeringsanalytiker i Phiilips Futures, Benjamin Lu, ifølge TDN Direkt.Equinor faller 0,28 prosent til 193,00 kroner, mens Aker BP er ned 1,05 prosent til 283,00 kroner. DNO stiger 2,17 prosent til 16,47 kroner.Ikke kroken på døraDen 8. januar foreslo styret i Merkur Market-noterte Lavo.tv å oppløse og avvikle selskapet etter å ha mistet store deler av egenkapitalen og opplevd finansieringsproblemer.Fredag ettermiddag fikk pipen en annen lyd, etter at selskapet har mottatt tilbud om finansieringsbistand fra eksisterende forbindelser og har innledet forhandlinger.Aksjen har vært opp over 300 prosent i løpet av mandag formiddag. I skrivende stund er aksjen opp 213,75 prosent, til 0,21 kroner. Vil ikke delta i budkrigIAG vil ikke delta i en budkrig om Norwegian Air Shuttle, melder The Irish Independent, ifølge TDN Direkt mandag morgen. IAG skal imidlertid fortsatt være interessert i Norwegian, etter kjøpet av 4,6 prosent av selskapet i fjor.- Jeg liker Norwegian. Jeg liker varemerket. Jeg liker det Bjørn Kjos har gjort, sier Walsh til avisen.Norwegian-aksjen klatrer mandag morgen 6,50 prosent til 182,80 kroner på Oslo Børs.Meglerhus senker aksjeSparebank 1 Markets nedgraderer sin anbefaling på REC fra nøytral til salg, melder TDN Direkt.Kursmålet settes til 0,40 kroner.Meglerhuset mener ifølge nyhetsbyrået at kombinasjonen av et svakt polysilisium-marked og en begrenset kontantandel i selskapet gir en høy sannsynlighet for nedtrapping av Moses Lake eller behov for emisjon innen de neste 12 måneder.REC er ned 12,68 prosent til 0,62 kroner. Vinnere og tapereBlant de mest omsatte aksjene er det blandet stemning mandag morgen. Mowi er opp 1,00 prosent, Subsea 7 stiger 0,23 prosent, mens Telenor er opp 1,11 prosent. Norsk Hydro og DNB faller henholdsvis 1,23 og 0,61 prosent. Dagens hittil største taper er Storm Real Estate, ned 13,88 prosent til 0,42 kroner. Plassen bak følger nevnte Rec.Infront og Havila Shipping svekker seg 10,38 og 9,73 prosent. Vinnerlisten toppes av Lavo.tv, foran Kollibri Kapital, som er opp 20,69 prosent. WR Entertainment har snudd og er nå opp 15,79 prosent.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også