Telenor-analytiker: - Dette var en negativ overraskelse

Aksjen ned for fjerde dag på rad.

Telenors datterselskap i Thailand, dtac, har i dag kommet til enighet om et forlik med CAT Telecom Public Company Limited («CAT») knyttet til tvister mellom selskapene, opplyses det i en melding.På Oslo Børs er aksjen ned 1,3 prosent til 167,85 kroner, ned fjerde dagen på rad. - Dette var en negativ overraskelse for markedet, og understreker risikoen av å operere i markeder som Thailand. Jeg estimerer at dette har rundt 1 kroner per aksje negativ påvirkning for Telenor, sier analytiker Henriette Trondsen i Arctic Securities til TDN Direkt. HTrondsen tror det var viktig å inngå forlik på grunn av at Cat i dag driver en del av infrastrukturen til Telenor i Thailand.- Det største problemet i Thailand på kort sikt er derimot at jeg tror at persepsjonen av Dtac har blitt verre gjennom kvartalet. Dtac har oppgradert store deler av nettverket de siste ukene, og deler av nettverket har derfor vært nede noen timer til tider. Konkurrentene har plukket opp at en del av kundene til Dtac har vært misfornøyde. Jeg tror dermed man først vil se en bedring i Thailand i slutten av 2019, avslutter analytikeren, ifølge nyhetsbyrået.


Les også