To aksjetips fra DNB Markets

Analytiker Ole-Andreas Krohn i DNB Markets oppdaterer.

Vi fikk en positiv reaksjon på kapitalmarkedsdagen i Aker BP i går og kursen steg med nesten fem prosent til 275,80 per aksje.«Våre produksjonsforventninger for 2019 er uendret etter selskapets gjennomgang, men guidingen for 2020 og 2021 lå høyere enn ventet og her tar vi opp estimatene. Dette gir samtidig en oppjustering av estimert EPS for de samme to årene med 8-9 prosent», heter det fra analytiker Ole-Andreas Krohn i DNB Markets en fersk oppdatering.Videre mener meglerhuset at de oppdaterte utbytteambisjonene vil gi støtte til verdsettelsen fremover og analytikeren opprettholder en kjøpsanbefaling.Kursmålet er løftet fra 308 til 312 kroner per aksje.Aksjen stiger i skrivende stund 2,97 prosent på Oslo Børs til 284 kroner.Hold-anbefalingAtea legger frem rapporten for 4. kvartal 7. februar. På tross av at DNB Markets venter solid drift fra selskapet gjennom de neste årene, er utfordringen etter analytikernes syn at denne utviklingen allerede er reflektert i verdsettelsen.«Kursen stengte i går på 115,20 kroner per aksje og på våre estimater impliserer det en premie i forhold til sammenlignbare aktører», heter det fra Krohn.Meglerhusets estimater for topplinjen i 4. kvartal ligger like i underkant av konsensus, og Krohn opererer med en hold-anbefaling, med et kursmål på 111 kroner per aksje.Atea er uendret på Oslo Børs til 115,20 kroner.


Les også