Toppsjefen går av – aksjen straffes

Det har vært en rolig onsdag på Oslo Børs. Ved lunsjtider står hovedindeksen i 837,63 poeng, ned 0,11 prosent.Store selskaper som DNB og Telenor klatrer henholdsvis 0,20 prosent og 0,30 prosent mens Yara faller 1,93 prosent.- Parlamentet stemte i går kveld ned brexit-avtalen som Theresa May hadde fremforhandlet med EU. Finansmarkedene reagerte positivt på hendelsen, da sannsynligheten for at Storbritannia nå blir værende i EU er stor. I alle fall er det flere spillteoretiske utfallsrom som tilsier det. Når det er sagt, de neste dagene blir spennende gitt at de folkevalgte, på godt og vondt, nå må ta stilling til dette, skriver analysesjef Roger Berntsen i dagens rapport fra Netfonds.Olje/EquinorEt fat Nordsjøolje omsettes for 60,57 dollar, ned 0,12 prosent. Oljemarkedet tar nå innover seg indikasjoner på lagertrekk i amerikanske lagre, samt ferske produksjonsanslag fra EIA, skriver TDN Direkt.Equinor faller 1,04 prosent til 189,90 kroner.Norsk HydroDe lokale miljømyndighetene i delstaten Pará, SEMAS, har utstedt et teknisk notat som bekrefter at Hydros aluminaraffineri Alunorte trygt kan gjenoppta normal produksjon .På bakgrunn av dette har SEMAS løftet produksjonsembargoen de tidligere påla Alunorte.- Beslutningen fra SEMAS er en viktig anerkjennelse av at virksomheten ved Alunorte er trygg. Vi fortsetter dialogen med myndighetene for å få en løsning som tillater full produksjon ved Alunorte, sier John Thuestad, konserndirektør for forretningsområdet Bauksitt & Alumina.- Dette er et viktig steg for å komme tilbake til full produksjon. Timingen for dette er fortsatt usikker, da en føderal dommer også må oppheve embargoet på Alunorte, sier analytiker Truls Engene i SEB til Hegnar.no.Meglerhusets base case er at Hydro kan begynne å øke produksjonen igjen i 2. kvartal. Analytikeren i SEB opprettholder kjøpsanbefalingen, med et kursmål 59 kroner.Aksjen stiger hele 5,62 prosent til 41,70 kroner.ProsafeFlåteutnyttelsen til boligriggselskapet Prosafe økte til 63 prosent i 4. kvartal 2018, opp fra 48 prosent kvartalet før. Det er det høyeste nivået siden 3. kvartal 2015.Til sammenligning var utnyttelsesgraden på 36,1 prosent i samme kvartal året før. For året som helhet endte flåteutnyttelsen på 47,3 prosent, mot 38,4 prosent i 2017.Aksjen klatrer 3,14 prosent til 16,40 kroner.Komplett BankKomplett Banks adm. direktør, Raimond Pettersen, fratrer sin stilling. Samtidig har det blitt kjent at Jan Haglund tar over sjefsstolen. Pettersen vil få ny rolle som strategisk rådgiver til selskapet.- Det å bære ansvaret som CEO har hatt sin påvirkning, og jeg har ikke energien som kreves for effektivt å lede selskapet inn i fremtiden, sier Pettersen i en melding.Samtidig legger Komplett Bank frem tall for 4. kvartal, nesten en måned før den fullstendige kvartalsrapporten slippes 13. februar.I 4. kvartal 2018 omsatte selskapet for 296 millioner kroner, opp ti prosent sammenlignet med foregående kvartal. Selskapet bommer på guidingen om 8-8,3 milliarder kroner i utestående lån for slutten av kvartalet. Netto lånevolum økte med om lag 400 millioner kroner til rundt 7,85 milliarder kroner.  Aksjen faller 3,41 prosent til 12,46 kroner. Dagens laveste notering var på 12,18 kroner.