Tross rekordår taper Airbus terreng til konkurrenten

Airbus rapporterer om rekordsterke leveringstall for 2018. Allikevel evner ikke selskapet å holde følge med hovedkonkurrent Boeing.

Airbus leverte 800 fly i 2018, noe som er 11 prosent høyere enn året før, melder selskapet i en melding.Leveransene harmonerer med selskapets egen guiding og representerer ny rekord for selskapet.Backlogen kom inn på hele 7.577 enheter, noe som er rekord og en bedring fra 7.265 enheter i fjor.Airbus har økt sine flyleveranser hele 16 år på rad.A320-flyene utgjør majoriteten av produksjonen for flyprodusenten. Av de 800 leverte flyene var 626 enheter av typen A320.Airbus fikk nettoordre på totalt 747 fly i 2018. Det er mindre enn året før, da selskapet kunne vise til 1.109 nettoordre.Den kraftige nedgangen på hele 33 prosent betyr at det europeiske selskapet for første gang på fem år taper ordrekampen mot den amerikanske konkurrenten Boeing.Boeing rapportere tirsdag om en netto ordreinngang på 893 fly for 2018.Ordrekampen mellom de to dominerende flyprodusentene blir ofte sett på som en ledende indikator på den fremtidige kontantstrømmen til selskapene.- På tross av signifikante operasjonelle utfordringer fortsatte Airbus sin produksjonsøkning og leverte rekordtall for 2018. Jeg vil hylle våre team rundt om på kloden som jobbet helt til årsslutt for å møte våre forpliktelser, sier Guillaume Faury, president for Airbus Commercial Aircraft, i en melding.Boeing-aksjen stiger 0,90 prosent til 343,56 dollar onsdag kveld norsk tid.