Ulltveit-Moe: - Vi er i en handelskrig

Stillbilde fra Hegnar SommerTV

- Det er feil, sier Jens Ulltveit-Moe.

Fremgangen i handelsforhandlingene mellom Kina og USA ser ut til å oppmuntre børsene.I et intervju med Hegnar.no trekker sjefstrateg Christian Lie i Danske Bank Wealth Management flere argumenter for at en avtale landes innen 2. mars, fristen for en evt. eskalering av tariffene.Investor Jens Ulltveit-Moe ser også insentiver for en avtale.- Det synes som om president Donald Trump føler at han har gått for langt. Det er en del underliggende elementer nå. Trump er utsatt, veksten i Kina er fallende, så det er insentiver for å få til en deal. Det er allerede i gang på soya, det er i gang på biler, og det er møter denne uken, sier han til TDN Direkt på NHOs årskonferanse.Ulltveit-Moe tør ifølge nyhetsbyrået ikke spå om solar blir del av en avtale, men reagerer uansett på snakket om at man «kanskje kommer inn i en handelskrig».- Det er feil. Vi er i en! REC har allerede måttet si opp 600 personer på grunn av handelskrigen mellom USA og Kina, sier han.