USAs sentralbanksjef: - Fortsatt shutdown vil skade økonomien

FILE- In this Sept. 26, 2018, file photo Federal Reserve Chairman Jerome Powell listens to a question during a news conference in Washington. The Federal Reserve is poised Wednesday, Dec. 19, to raise its key interest rate for the fourth time this year. But beyond that, its plans are shrouded in uncertainty. (AP Photo/Susan Walsh, File) Susan Walsh

Amerikansk økonomi vil bli skadelidende hvis den nåværende nedstengningen av deler av statsapparatet fortsetter, advarer sentralbanksjef Jerome Powell.

Mesteparten av tidligere såkalte shutdowns i amerikansk historie har vært av relativt kort varighet og har ikke påvirket økonomien, uttalte Powell torsdag.– Men hvis vi forlenger nedstengningen, tror jeg det vil gjenspeile seg ganske klart på nøkkeltallene, advarer sentralbanksjefen.Nedstengningen er nå inne i sin 19. dag, den nest lengste shutdown i amerikansk historie. Rundt 800.000 offentlig ansatte får ikke utbetalt lønn som de skulle ha fått denne uken. Nedstengningen fører også til konsekvenser for mange samfunnsfunksjoner.Nedstengningen er et resultat av at president Donald Trump nekter å vedta noe budsjett som ikke inneholder 5,7 milliarder dollar til bygging av den omstridte grensemuren mot Mexico.Onsdag sa Trump at nedstengningen vil vare så lenge det er nødvendig.(©NTB)