Valutastrateg: Dette er å slå inn åpne dører

- Det blir bevegelser i markedet, uansett utfall, også i valuta, sier Magne Østnor i DNB Markets.

Citigroup Inc. advarer sine kunder ifølge en Bloomberg-artikkel mot å handle pund, i alle fall for i dag, på bakgrunn av at Theresa May sannsynligvis ikke får støtte til sin Brexit-avtale i parlamentet.- I løpet av de neste 24 timene finner vi ut graden av tapet, og hvor mye hun taper med, sa David Bailin, global investeringsjef hos Citi Private Bank, på en briefing tirsdag morgen i Singapore.- Det er ikke noe man faktisk handler på, fortsetter Bailin, ifølge Bloomberg.- Dette er å slå inn åpne dører- Jeg tenker at dette er å slå inn åpne dører. Utfallet er jo binært, enten blir det flertall for, eller så blir avtalen nedstemt. Forventningene er jo klart i favør av at avtalen stemmes ned, uten at sannsynligheten er 0 for at den går gjennom. Dermed skal det bli bevegelser i markedet, uansett utfall, også i valuta, kommenterer valutastrateg Magne Østnor i DNB Markets til Hegnar.no.Slik også opsjonsmarkedet har tatt høyde for i lengre tid, er valutamarkedet på generell basis, i større enn tidligere, ifølge Østnor sårbart for brå bevegelser, siden bankene ikke fungerer som støtdempere på samme måte som før, da handelen skjer stadig raskere og siden omsetningen er spredd over et stort antall handelsplasser.- Forrige ukes flash-kræsj i USDJPY er det siste eksempelet i rekken. Dog, kan det legges til; slike hendelser oppstår når man ikke venter det, og ikke mens alle er forberedte, sier valutastrategen.- Større nederlag - svakere pundErik Johannes Bruce og Nick Pausgaard Fisker i Nordea Markets mener alt annet enn et nei ved kveldens britiske avstemming om Theresa Mays avtale vil være svært overraskende.«Det store spørsmål er hvor stort nederlaget blir. Jo større nederlag jo svakere pund må en regne med. Er nederlaget lite kan pundet, som har stykte seg noe i det siste, gå ytterligere sterkere. Da er det en sjanse for at May går videre med forhandlinger og har muligheten for å vinne en neste avstemning», heter det i morgenrapporten. Les også: Brexit-avtalen blir nedstemt i dagAkkurat hvor grensen går for om pundet styrker seg eller ikke, er ifølge Bruce og Pausgaard Fisker vanskelig å si.«Noen snakker om 100 (Bloomberg)», skriver de to Nordea-økonomene.Uansett hvor stort nederlag, er hva som skjer herfra høyst usikkert, mener de.«Det kan bli en hard brexit, hvis parlamentsmedlemmene ikke greier å samle seg om en løsning. Vi tror ikke at det blir resultatet. Det er stort flertall i parlamentet og trolig i befolkningen mot et slikt utfall så på en eller annen måte regner vi med at det blir avverget».