Venezuela nedskriver valutaen

Venezuela skriver ned sin valuta med nesten 35 prosent til et nivå som er i tråd med vekslingskursen mot dollar på det svarte markedet.

Den offisielle valutakursen er nå fastsatt til 3.200 bolivar mot 1 dollar, opplyser en tjenestemann til nyhetsbyrået AFP. Til sammenligning er kursen 3.118 bolivarer på dolartoday.com, som fungerer som en referanse for svartebørsen.Samtidig skal veksling tilbys av en teknologiplattform drevet av det private firmaet Interbanex, som sier de vil drive på grunnlag av tilbud og etterspørsel.Kunngjøringen innebærer en stor kuvending fra president Nicolas Maduros regime, som har håndhevet streng valutakontroll siden 2003, samtidig som det har vært monopol på utenlandske reserver. Det har tvunget enkeltpersoner og bedrifter til å skaffe dollar på det svarte markedet, hvor kursen mot dollar var 30 ganger høyere enn den offisielle kursen.Venezuela er hardt rammet av hyperinflasjon. Inflasjonen var i fjor på over 1,3 million prosent, ifølge Det internasjonale pengefondet IMF.Den økonomiske krisen har ført til stor fattigdom, masseflukt og mangel på mat og medisiner.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også