Vestlandsredere legger skip i opplag

To arbeidshester tas ut av spotmarkedet for vinteren.

Vinteren er en tøff periode for offshorerederiene.Svært utfordrende værforhold i Nordsjøen betyr blant annet færre brønner som skal bores og dermed lavere behov for ankerhåndterere (AHTS) og plattform-forsyningsskip (PSV). Med det svake markedet som har vært de siste årene, betyr det at flere redere legger skip i opplag gjennom vinteren i påvente av et bedre marked til våren og sommeren. Ifølge skipsmeglerhuset Westshore Shipbrokers, har Olympic Subsea og Havila Shipping valgt å legge hvert sitt skip i opplag denne uken.Stig Remøys Olympic Subsea skal ha sendt det 2012-bygde flerbruksfartøyet «Olympic Orion» til opplagsbøyen i Ålesund, mens Havila har gjort det samme med PSV-en«Havila Clipper» som ble ferdigstilt i 2011.«Havila Clipper» skulle opprinnelig jobbet for Total DK til januar i år, men i november kom meldingen om at Total hadde levert det tilbake før tiden.Siden da har fartøyet operert i spotmarkedet, i likhet med «Olympic Orion».Les også: Kontraktsrush for Remøy Shipping


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også