Wall Street åpner opp

Richard Drew

Minutter etter åpning på Wall Street peker pilene opp. Nasdaq er opp 0,67 prosent til 7.132 poeng, mens Dow Jones legger på seg 0,66 prosent til 24.517,4 poeng. S&P 500 klatrer 0,61 prosent til 2.652,04 poeng. Industritall innfrirIndustriproduksjonen i USA klatret 0,3 prosent i desember, mot ventet 0,2 prosent, ifølge TDN Direkt. Industriens kapasitetsutnyttelse landet på 78,7 prosent i samme periode, mot ventet 78,5. Vil samarbeideEU-kommisjonen har lagt fram et forslag til formelt mandat for forhandlinger med USA om toll på industriprodukter. Biler er med i pakken, men ikke jordbruk, ifølge NTB. – Vi er forberedt på å legge biltollen vår på forhandlingsbordet som del av en bredere enighet, forutsatt at USA går med på å arbeide mot nulltoll på alle industriprodukter, bekrefter EUs handelskommissær Cecilia Malmström.Tesla stuperElon Musk skrev i en epost til selskapets ansatte at foreløpige tall for fjerde kvartal viser at selskapet igjen fikk et positivt GAAP-resultat, men at resultatet var lavere enn i tredje kvartal.Tesla skriver videre at selskapet må spare kostnader og øke produksjonshastigheten av Model 3.Selskapet vil ifølge eposten nedbemanne om lag syv prosent av de fulltidsansatte.Tesla-aksjen er i skrivende stund ned 7,12 prosent til 322,95 dollar.


Les også